onsdag 10 november 2010

Hoppning + Fisksoppa


Sandra var hemma o hälsade på i helgen. Då passade vi på att hoppa Disco. Han blev väldigt fin efter cavalettin som vi höjde upp ganska mycket.
Han fick hoppa lite små språng också. Det gick superbra i v varv, men i h bjöd han sämre o taxeringen blev lite si o så. Jättebra att Sandra hoppar honom, nyttigt!

Nu är det hårt på ridbanan o det är INTE lätt att rida över huvud taget. Suck. Jag får försöka åka så ofta som möjligt till Lysekil. Har hört mig för lite om att få stalla in Disco nån vecka då o då där det finns ridhus, men har inte fått napp ännu. Dock väntar jag på svar från Lysekil. Nästa vecka är Nicke i Dingle o då hade det ju passat bra att ha Disco någon annan stans.

Sandra har nu tränat sitt första pass för Malin. Hon tyckte det funkade bra. Så här skriver hon:
Malin gillade Cobben, tyckte han verkade trevlig och att han rörde sig bra samt att han är mjuk. Hon förstod vad jag menade när jag sa att han behöver komma ihop sig utan att förlora aktivitet. I höger varv var han fin i traven redan från början, fick jobba med skänkelvikning längs långsidorna, fånga upp honom till ett lugnare tempo så att han verkligen flyttar sig undan. I vänster varv fick jag jobba med att få över honom till höger tygel så han inte tränger inåt. Galoppen i vänster varv var bättre än den i höger konstigt nog. I höger skulle jag försöka att få upp fronten lite utan att hålla för hårt i honom, låta honom hitta sin balans själv.
Cobben blev mycket trött och svett men svarade fint framåt hela passet.

Lagade en underbar fisksoppa idag. Fick receptet av Sandra. Lätt o gott! Jag hade i lite lax också.
FISKSOPPA:
1 gul lök
1/2 purjolök
1-2 morötter
1 msk vetemjöl
1 fiskbuljongtärning
1 dl creme fraiche
1 1/2 msk tomatpure'
1/2 - 1 tsk sambal oelek
1/2 tsk timjan
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
400g vit fisk
100g räkor

Skala och hacka löken, skär purjolök i skivor samt riv morötterna. Fräs dem mjuka i en kastrull. Pudra över mjöl och slå på 6dl vatten, lite i sänder. Tillsätt buljongtärning, creme fraiche, tomatpure', sambal oelek, timjan, salt, vitpeppar. Låt sjuda i 10 min.
Skär fisken i kuber, ca 2x2 cm. Lägg fisken i grytan och låt sjuda i ca 3 minuter, tills fisken blivit vit. Tillsätt räkorna.

4 kommentarer:

 1. Så lyxit du har som har en hoppryttare att tillgå! Hyr du ut henne? Så gott det ser ut med fisksoppa. Man gör ö.h.t soppa för sällan, snabbt o ffa gott! / Kicki

  SvaraRadera
 2. Kicki: Fisksoppa är betydligt bättre än stuvade chaps...

  SvaraRadera
 3. Verkligen härligt att bara kunna lämna över till någon som hoppar,, jobbar stenhårt för att hitta någon jag med. Trist med hård mark, vi har fått snö nu så nu är det mjukt igen,,:) Ni kanske också har fått snö?

  SvaraRadera
 4. Inger: Verkligen toppen att Sandra hoppar Disco när hon är hemma. Tyvärr blir det inte så ofta nu när hon inte har Cobben här.
  Vi fick snö nu i veckan, men det blev mest is av det. Hoppas det smälter bort.

  SvaraRadera