lördag 17 april 2010

SkrittproblemIdag red jag o Sofie ut med våra hästar. Full storm! Vi red upp i skogen o skulle till klätterstället. Tyvärr var hela skogen borta där vi klättrar, alla granar avverkade o ris överallt. Hade ju hört om det men trodde inte det skulle bli så ödelagt. Gick inte att känna igen. Vi fick klättra på ett annat ställe. Hästarna var pigga!

Arbetade Cobben i lina. Började med att gå en promenad först. Han släpade benen efter sig, så jag fick mana på honom att skritta på hela tiden. Gick till banan o lade ut några bommar på marken. Han fick trava över dem på volten o det gick mkt bättre än sist. Nu visste han vad han skulle göra o måttade själv in steglängden så att det passade. MEN, att skritta var inte lätt. Han har ju i grunden en väldigt fin skritt, så den vill jag att han använder. Fick mana på försiktigt för annars blev det taktning i stället. Men efter att ha skrittat över bommarna några ggr blev det bättre o ryggen kom igång.
Traven var ok i båda varven o han gjorde några riktigt fina ökningar!
Galoppen var lite lång o oengagerad, fick mana på framåt i friskt tempo o sedan ta tillbaka lite. Då blev den fin o rund. Man märker att han gärna vill lägga in baken i h varv, så man får vända in framdelen i nästan varje språng.
Han är väldigt lättlärd o man märker att det blir bättre för varje gång. Men den där skritten måste vi träna mer på!

Efter att han fått skritta av märkte jag att jag hade grus överallt, det stormade så all sand blåste rakt på mig. Näsan, ögon, öron, hår... Nu är det torrt! MEN JAG KLAGAR INTE. Minns med fasa all is.... (Nu är det bara en liten snöhög kvar)

3 kommentarer:

 1. Blåser här idag med, men solen skiner. Och klagar gör jag inte *s*

  SvaraRadera
 2. Saknar min svarta :(
  Hoppas på att få komma hem snart.

  SvaraRadera
 3. S: Han saknar dig med... Ingen som har tid att kela...

  SvaraRadera