söndag 18 april 2010

Mysig dag i LidköpingIdag var vi o tittade på svårklassdressyr i Lidköping. Det är väldigt kul att få sitta på läktaren o se alla duktiga ekipage. Man jämför med poängen o placering de får med vad man själv tycker. Det var många fina ritter. Intermediairen tycker jag var hög klass på. GP var lite svårt för vissa av ekipagen, vilket inte alls är konstigt!!!
Jag slogs av att hästarna på denna nivån går i en hög stabil form, så som jag kan få Disco att orka i korta stunder. Tänkte också på hur fint ryttarna hade sina händer. Framme och burna men ej höga, inga långa tyglar. Där fick jag mig.... De satt också STILL i ökningarna o de använde magmusklerna. (Hur gör man?)

I Intermediaire var det kul att se Diadora e. Dionysos - Warkant som Mads Hendeliowitz red. Vacker häst som säkert kommer att bli kanonbra med tiden. En annan underbar häst var Yantuge e. Blue Horse Hertug - Master som Ebba von Essen red. Dessa kommer vi säkert att få se mer av. Vann gjorde Replay e. Rubignon - Andiamo, en mjuk fin lydig häst som var härlig att se.

Det var många i Grand Prix som jag aldrig sett förut, så det var väldigt kul att få se. Det absoluta toppskiktet saknades. Det var många fina hästar även här. Många var säkert med för att lära sig. Gillade Generalen e. Amiral -Porfyr, mjuk o lydig häst. Mattias Janssons Don Dorn e. Don Schufro - Democritos har en otrolig utstrålning. Min favorit vann, Normandie JB e. Vincent - Ametist.

Skara Ridsport var där o sålde hästsaker. Jag var tvungen att köpa ett ursnyggt tävlingsschabrak till Disco... Såg också världens snyggaste vårjacka, den hade passat mig perfekt, dock gjorde inte priset det...
Detta var en härlig o inspirerande dag, nu ska jag ut o rida Disco lika fint!
Nu är jag såååå inspirerad!

Bilder: överst prisutdelning GP, mitten mitt nya schabrak o underst Yvonnes goda sallad hon gjort till oss!
Filmsnutt på slutet på Diadoras ritt. Korten blev för mörka.


10 kommentarer:

 1. åh va kul, önskar jag också hade kunnat följa med.
  Supersnyggt schabrak!

  SvaraRadera
 2. Fick du till bytena när du kom hem, nu när du fick se hur de ska gå till :) Nästa år har vi me oss Disco ! Tack för en mkt trevlig tripp. Njöt i fulla drag.

  SvaraRadera
 3. Aaaaw vilket läckert schabrak *vill ha*! Roligt med inspiration oxå. Så bra ni är på att åka iväg (kyra clinic, tävling etc). Jag får ta mig i kragen :-)

  SvaraRadera
 4. Sandra: Synd du är sjuk. Krya på dig!

  MM: Härlig dag vi hade. Undrar om inte Coftan är där nästa år.

  Anna: Förstår inte varför det är så kul att köpa schabrak... Ja, det är verkligen kul att komma ut o se andra.

  SvaraRadera
 5. Så oerhört inspireande det är att se andra - duktiga - ekipage!! Man vill bara hem o kasta sig över den egna pållen :) Bra att du köpte ett nytt schabrak, det behövde du v e r k l i g e n!! // Kicki

  SvaraRadera
 6. Kicki: Jag förstår bara inte hur man ska komma dit. Känns som om vi just har börjat o det är lååångt kvar bara till MSV. Lyckliga dig som kan alla byten, skolor osv.

  SvaraRadera
 7. Fy vad avundsjuk jag blir!! Men, vad är väl en tripp med kamrater mot en pertrocantär collumfraktur... Väldigt snyggt schabrak. Du har tur som inte har förbud..

  Kul att du gillade Generalen. Visst är han en liten godbit. Vad tyckte du om Anki??? Vilken fin sallad. Tog ni inga kort på mackorna??

  Savannah är hos Mimmi igen. Vi körde ner henne i lördags och har inget hört, så då är väl allt bra antar jag.

  SvaraRadera
 8. Anonym: Synd att du inte kunde åka med! Anki gjorde en jättefin ritt. Trevlig häst.
  Härligt att S är ok igen. Hoppas att hoven inte krånglar mer.

  SvaraRadera
 9. låter som en väldigt mysig o inspirerande dag... och det är konstigt men jag blir så hungrig som när någon beskriver eller visar matbilder på en blogg... värre än nakna kocken el nigella

  SvaraRadera
 10. Mano: Jag blir alltid så hungrig när jag är ute på något. Kaffe, fika, mackor, mat ja allt smakar sååå gott. Det ingår i det hela med gott att äta..

  SvaraRadera