onsdag 25 mars 2009

Träning för mig själv


Eftersom Janne bokat av träningen blev det att åka till Hoga o träna själv. Disco behöver verkligen kvalitetsträning o det är lättare i ridhuset än på min lilla skeva bana. Det är ju tävlingar på gång, så jag måste även träna programridning. Disco skulle behöva åka ut på social träning till ställen där det är mkt hästar, så kanske han inte behöver stajla sig så när vi kommer till tävlingsplatser. Nackdelen med att man oftast rider själv är att det blir "för lugnt" i omgivningarna.

Dagen efter tävlingen gick han o slappade i hagen o igår red jag ut i skogen med Sofie o Nicke, så nu var det läge för lite mer träning igen.

Började med uppvärmningen. Han kändes loj. Var är all den överenergin som fanns i söndags??? Började sedan i skritt. Han fick gå längs långsidan sidvärts med liten tvärning med huvudet mot väggen. Sedan öppna (typ bogen in) o sedan lite försök till sluta. Gick bra. Sedan blev det jobb på volterna i trav. Tempoväxlingar, bogen in, ökning o minskning av storleken på volten. Tror det gick bra, lite osäker på om han verkligen jobbade på. Men nu arbetade han på av sig själv. Fick jobba lite med h-sidan, ville inte riktigt mjukna där till en början.
Galoppen kändes jättefin! Red på en ruter o gjorde "vändningar" i hörnen varvat med lite större galoppsprång på volten.
Efter skrittpaus red jag LC:1 programmet 2 ggr. Inte helt nöjd. Lite sega halter, dåliga galoppfattningar + ATT JAG RED FEL VÄG båda gångerna kändes inte så bra. Det som var bra var uppridningarna (tack stefan!), sepentinerna o längningen, där det kändes som om han tog i o försökte så gott det gick.
Var i alla fall bra att han fick ett ordentligt pass, så kan vi göra lite annat resten av veckan!

9 kommentarer:

  1. Lc: programmet är ju bara sååå tråkigt Förstår om du red fel. LB programmen är bra mycket roligare. Träna på, det kan ju bara blir bättre.

    SvaraRadera
  2. Håller med dig Anette. Tyvärr har de bara LC på nästa tävling, det får bli miljöträning...

    SvaraRadera
  3. Ha, ha, för att Nicke är med eller???

    SvaraRadera
  4. Mysig bild där pållarna står i vårsolen :)

    SvaraRadera
  5. Tror hästarna njuter lika mycket som vi av solen!

    SvaraRadera
  6. Träna på nu, vem vet när vi kan ha träning nästa gång!!!!

    SvaraRadera
  7. Ja den där energin tar de oftast bara fram när DE (hästarna) anser att de BEHÖVER den och det är ju vid fara och när de ska stajla för en rival eller en potentiell "partner"... miljöträning är bra och ni verkar som vanligt duktiga och ambitiösa både du och Disco.

    SvaraRadera