onsdag 25 juli 2012

Ridning med avbrott


Tänkte rida tidigt idag för värmens skull. Blinningar är INTE snälla när det är varmt. Det har också kommit några Styngflugor som lagt ägg på hästarnas ben. Vi är noga med att pilla bort äggen så fort som möjligt. Vill inte att hästarna ska få i sig dem. Hörde förresten att Styngflugan nästan är utrotad, hmm, här finns den iaf...

Tog ut Disco för en ridtur. Hade sprayat honom med flugspray (som ändå inte hjälper...). Skrittade ut på åkrn en stund, trots att det var ganska tidigt var flygfäna på hugget. Red ner på banan för att jobba lite. Där stod pålar på spåret o bommar låg i vägen. Jaha, bara att hoppa av o bära bort allt. Upp igen. Travade fram Disco o tog även lite galoppjobb. Då kom en gubbe från Telia, som skulle fixa vår trasiga ledning. Han ville att jag skulle gå in o ringa för att se om det funkade. Disco var andfådd, var skulle jag göra av honom? Frågade Teliagubben om han ville hålla honom, men det vågade han inte... Bara att ställa in Disco i boxen mens jag gick in. När jag äntligen var klar o gick till Disco hade han ingen lust att gå ut igen, så det var bara att ta av alla grejor, lägga på flugtäcke o leda ut honom i hagen. Kändes INTE bra att han inte fick skritta av, men vad gör man?

Nicke stackarn, har fått två fula flugsår i ansiktet. De vill inte läka. Sitter så dumt att flughuvorna inte täcker. Han har fått kompresser, plåster mm, men han bara kliar av det. Suck.

Nu har de fått Biolight ett par dagar. Lustigt att se, Disco visar ingen reaktion över huvud taget, Cobben står lugn med sänkt huvud, Nicke står med spetsade öron o njuter. Han kan annars vara lite stressad över saker o ting, men detta gillar han skarpt, det märks på honom. Undrar vad han känner? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar