onsdag 11 juli 2012

BoktipsHar läste en del böcker igen. En del toppenbra, andra bottennapp. 

Unni Lindell: Sockerdöden
Deckare. Med kriminalkommissarie Cato Isaksen.
En ung flicka hittar sin lillebror död. Pappan präntar i henne med förtäckta ordalag att hon nog har skulden till detta. Hon bär detta med sig i hela sin uppväxt o tröstar sig med mat. Hon blir fet o för svårt att röra sig. Pappan o hans kompanjoner har skumma affärer tillsammans, vilket inte mamman förstår. Flickan anförtror sig åt en polis som senare dödas. Det blir fler mord o fler inblandade. Inspektör Marian Dahle hjälper till att lösa fallet o involveras pga att hon var nära vän med den dödade polisen.
Jag gillade boken skarpt! Spännande o välskriven. Inte förutsägbar. Läsvärd!

Michael Connelly: Nio Drakar

Deckare med kriminalkommissarie Bosch.
Harry Bosch dotter o exfru bor i Hongkong o han är där så ofta han kan. En dag är dottern försvunnen o han misstänker att det har att göra med ett fall i Sverige som han håller på med. Han kastar sig på ett plan o jakten på kidnapparna börjar. Får oväntad hjälp av sin exfrus nya man.
Äääälskar Connellys böcker o även denna boken var riktigt bra!!!

John Grisham: Agenten

Deckare. En ökänd Washingtonagent som suttit i fängelse i 6 år benådas. De tror att han har värdefull fakta som någon vill åt. Han smugglas ur landet o får ny identitet. Många är efter honom.
Tyvärr orkade jag inte längre i boken, den tråkade ut mig.

Majgull Axelsson: Is och vatten, vatten o is

Skönlitteratur. Handlar om ett tvillingpar, 2 söta flickor. En av dem blir med barn ofrivilligt o det blir katastrof för dem båda. Systern tar hand om pojken, mamman ger sig ut till sjöss o jobbar. Pojken växer upp o blir en berömd popstjärna. Hans syster Susanne tar också arbete på en båt o reser norr ut genom polarisen. Hon blir flera gånger hotad under resan o tvingas konfrontera sitt tidigare liv.
Gillar Majgulls böcker o den här var klart läsvärd. Lite annorlunda bok.

 
Jette A. Kaarsböl: Den stängda bokenSkönlitteratur. Utspelas i Köpenhamn i slutet av 1800-talet. En ung kvinna som lever ett ganska ensamt o tråkigt liv möter en ung karismatisk förlossningsläkare som hon blir kär i. Han ger henne vänner, god ekonomi o allt verkar fantastiskt på ytan. Men bakom fasaden är det inte riktigt samma sak. De delar inte sovrum o han verkar intressera sig för henne som om hon vore en syster eller vän i stället för hans fru.Kan absolut rekomendera den! Ville inte sluta läsa!

Karin Alvtegen: En sannolik historia
Roman. Helena o hennes man + tonårsdotter flyttar till Norrland för att uppfylla en dröm, att starta ett litet hotell. Dottern är väl kanske inte så road av att flytta. Efter ett tag sticker mannen o hon står ensam kvar med allt. Träffar en trevlig hantverkare med ett hemligt förflutet o tycke uppstår. Dottern mår mkt dåligt o Helena tvekar om hon skall flytta tillbaka trots allt.
Jag gillar alla Alvtegens böcker. Bra historia med intressanta personer. Läsvärd.

Håkan Nesser: De ensamma
4:e boken om kriminalinspektör Barbarotti. Några ungdomar träffas i Uppsala av en slump o börjar umgås med varandra. De åker på en långresa med bil till Östeuropa. Det händer oförklarliga hemska saker o vänskapen sätts på prov. Många år senare händer samma hemska saker igen, på samma plats. Finns det en koppling?
Jag gillar Håkan Nesser, men det här var väl inte den bästa boken, även om den var läsbar.

Denise Rudberg: Jenny S!

Roman. Jenny lever ett tryggt liv med sin pojkvän utanför Jönköping. Jobbar på bank. Ingen kontakt med sina föräldrar. Pojkvännen lämnar henne o hon har ingen. Flyr till Stockholm o får till slut ett jobb som hundvakt åt 2 killar som lever ihop. Hon blir god vän med dem o de hjälper henne. Ett dödsfall gör att hon måste åka tillbaka o ordna upp sitt gamla liv.
Gillade boken skarpt! Lättläst feelgood roman!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar