söndag 15 juli 2012

Kollat läget

Sandra o gosiga Cobben

Nu har vi precis varit på ridbanan o kollat läget på hästarna.

Disco: Han är fortfarande svullen i kotan hb, men det blir saaakta bättre. Kan inte säga att han är halt, men han rör sig inte riktigt 100 som han brukar. Tror det är svikten i kotan som inte är helt ok. Något lite är det som stör. Nu har han vilat i 3v o det blev längre än vad jag väntat mig. Men eftersom det blir bättre o bättre får han gå i hagen o vila tills det är helt bra. Jag vill inte riskera att börja rida för tidigt även om han inte är halt.
Märker iaf att han är bättre när han gått ute. 
Har på honom Back on track paddar på natten o det hjälper faktiskt lite mot svullnaden.

Cobben: Ingen direkt skillnad. Han är tydligt halt vf på volt i trav. Även något varm i kronranden. Han får Hyaluronsyra (dyrt...) i fodret på rekomendation av vet, vi provar gärna allt, bara det inte kan skada. Han har också ett Back on track boots på natten. Hovslagaren satte på ringskor för ett par veckor sedan för att avlasta. Tyvärr har inget hittills gjort någon skillnad. Kanske är vi för ivriga? Man kanske får ge honom ett år vila o sedan utvärdera?
Fick ett tips att testa med Biolight, vi får se om vi kan lösa det. Alla tips mottages tacksamt, som sagt, bara det inte kan skada...

Vi tittade lite på Cobbens fina syskon o såg då att 5-åriga Tristan e. Don Romantic är till salu. (samma mamma)
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=625396&inriktning=4&typ=5


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar