lördag 28 april 2012

Skolor


Båda fotona är på Cobben är tagna av Emelie Strand

Tränat för Pernilla idag. Blev ett bra pass med en snutt av "jordgubbssylt".

Nu tyckte P det var dags för att börja träna på skolorna lite mer. Vi började i skritt på 4-kanten. Öppna. jag måste få honom mer böjd i bålen, inte meningen han ska gå skänkelvikning. Så nu måste jag jobba mer med ytterskänkeln som böjer honom.
Fick göra en övning då jag börjar i sluta diagonalt några steg, för att sedan gå skänkelvikning tillbaka till spåret. Det gör man flera ggr på varje långsida.
En annan övning var att växla mellan öppna o sluta, fortfarande i skritt. Sedan trav. Gjorde öppna mot väggen, ur det sluta. OCH det viktigaste av allt, att han är aktiv o MED. Låter knepigt men både jag o Disco var helt slut efter dessa övningar som faktiskt var mest i skritt. Men detta har vi aldrig tränat på , så det var nytt för oss båda.
De man vill uppnå med detta var att skåla ur insidan utan att bara böja halsen + att få mig börja använda ytterskänkeln mer. Disco blev väldigt fin i traven efteråt o frustade.


Galoppen. Fattningar från skritt gjorde han bra. Måste vara noga med att han är aktiv då jag samlar honom. Han dyker ibland för mig, då måste jag vara på honom mer så att han blir kvickare bak. V-galoppen var nästan bättre än h idag. Den har kommit sig. Jag fick också testa att rida med tagen bakdel på volten i galopp.

Förvänd galopp på volten. Han tycker det är fruktansvärt jobbigt, men nu kan jag tom reglera honom o ta tillbaka så jag får en fin skrittövergång. Även fattningarna till förvänd är bättre. Jag kände hur fint han jobbade i v varv h galopp, hade inget i handen o han pumpade på. Jordgubbssylt!!! Härligt, även om det bara är några steg!!!!

Pernilla var jättenöjd o tyckte att han går framåt varje gång. Underbart. Det är så roligt att rida!

4 kommentarer:

 1. Låter som ett riktigt nyttigt pass! Kul att han utvecklas så fint.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När det går bra vill man bara upp o rida igen!

   Radera
 2. Va härligt när man får till såna pass;))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de är sådana pass man måste tänka på:)

   Radera