måndag 6 juni 2011

Janneträning

Tränade för Janne idag med Disco. Passade på eftersom Janne red igår o det funkade bra. Då brukar man kunna rida på det som gick bra under gårdagen.
Framridningen: Jag får inte låta honom bara "rinna iväg" utan han ska jobba på o runda sig när jag rider lätt på stora spår, ej heller bli för lång i galoppen i lätt sits.

Började på volten i trav. Kände direkt att han var bättre efter gårdagens jobb. Jag fick hela tiden vara noga med att han ska komma ner o runda sig, samtidigt som han måste skjuta på bra bakifrån. Kan rida med lätt särade händer. I h varv får jag vara noga med att han är rund. Om han går emot kan jag ge efter lite på yttertygeln o ställa igenom, för att sedan räta ut igen. Viktigt att han inte får ett motstånd i tygeln att spänna emot. Händerna framme, verka åt sidan ledande, inte mot mig.
Jag fick en fin bjudning o jag kände verkligen att han jobbade på bra (det skumpade...). Ur detta fick jag öka o minska tempot med bibehållen rundning och hästen framför mig.
Galopp. Fattningarna blev inte så bra. Han är inte van att fatta galopp ur den formen i så pass friskt tempo. Måste direkt kvicka på honom så att han börjar arbeta o runda sig. Han var ganska bra i båda varven, även ute på 4-kanten. Kändes jättefin i tempoväxlingar arbetsgalopp-friskare tempo. Fick minska volten, viktigt att han behåller rundningen även när han kommer tillbaka.

Jättenöjd med passet, Disco kändes väldigt fräsch o fin. Nu ska jag försöka rida så här ett tag för att få honom aktivare bakifrån. I detta läget driver han på bra själv.

Anonyma citat: Knepet är att se till att man inte dör i väntan på det goda livet.

4 kommentarer:

 1. Låter som bra råd från din tränare. Kul när det funkar!

  SvaraRadera
 2. Helene: Tack, ja det var bra råd. Men blir så glad när det fungerar o hästen jobbar på fint!

  SvaraRadera
 3. Helene Nolita8 juni 2011 10:50

  Tack för dina kommentarer på mina inlägg! Försöker svara men får "error"?!? Så jag skickar svar på din blogg istället!

  SvaraRadera
 4. Helene: Så synd att det inte funkar med kommentarar, går förstås jättebra att skriva här!

  SvaraRadera