söndag 10 april 2011

Böcker


Nu har jag läst 6 nya böcker. Denna gången var det inte bara mord.... Blandad kompott. Faktiskt var alla läsvärda! Mest gillade jag "I lagens limo", kanonbra. Kanske var Åsa Lanz bok lite väl hemsk.

Jag presenterar dem i rangordning hur jag tycker om dem.

I LAGENS LIMO av Michael Connelly. Spänningsroman. Handlar om en advokat, mycket skicklig, som jobbat många år med de svåraste fallen. Tar sig mest an klienter med mycket pengar. Han har en mycket dyr våning med utsikt över Los Angeles. Har varit gift 2 ggr o har en dotter som han älskar, men träffar allt för sällan. Men han har ändå god kontakt med sina tidigare kvinnor. Det dyker upp en rik klient som behöver hjälp, han är anklagad för mord o våldtäkt. Fallet visar sig vara både svårt o mycket farligt. Jättebra bok, spännande o bra skriven, läs den!!!!

13 DYGN I RYMNDEN EFTER 14 ÅR PÅ JORDEN av Christer Fuglesang. Mycket intressant skildring av en astronauts noggranna förberedelser innan en rymdfärd blir av och sedan hans fantastiska resa i rymden med flera "promenader". Man får följa Christer från början med alla år av träning o förberedelser tills rymdfärden är avklarad. Han berättar detaljerat hur allting fungerar o känns, o hur vardagslivet ter sig i rymden med massor av uppdrag som ska genomföras. Denna bok är så facinerande o storslagen. Man får en helt annan bild av astronauter efter att ha läst denna bok.

1222 ÖVER HAVET av Anne Holt. Deckare. I serie om den mycket skärpta men skygga Hanne Wilhelmsen, fd polis som är rullstolsbunden efter en skottskada.. Tåget upp till Finse högfjällshotell i Norge spårar ur. Det är ett fruktansvärt oväder med full snöstorm. De 200 passagerarna evakueras till hotellet o blir helt isolerade där. Det går inte att ta sig någon stans. En av gästerna hittas mördad o Hanne hjälper till att försöka hitta mördaren som måste finnas på hotellet. Jättebra o spännande bok, tycker att det är en av Anne Holts bättre.

BLENDAS BEKÄNNELSER av Anita Eklund Lykull. En roligt skriven bok om en väldigt tjock tjej från Göteborg som har humor o massor av drömmar, bla att bli sångerska. Livet rinner förbi henne o hon tröstar sig med mat. Jobbar på pizzeria. Men en dag får hon möjlighet att åka till Grekland. Där träffar hon en gift man o livet ändrar sig. Detta är en lättsam o kul bok, inte dum alls.

HONUNGSFÄLLAN av Unni Lundell. Kriminalroman med kommissarie Cato Isaksen. En äldre dam retar sig på skolbarn som tar en genväg över hennes trädgård när de ska till skolan. En dag förvinner en av pojkarna o ingen vet var han tagit vägen. En kvinna hittas påkörd under mystiska former o man börjar undra om de två fallen har med varann att göra. Ganska bra bok. Helt ok.

VART TOG DEN SÖTA LILLA FLICKAN VÄGEN av Åsa Lantz. Handlar om en ung kvinna, Yi Young som är dokumentärfilmare. Hon har varit med om fruktansvärda hemska saker (bla könsstympning) i sitt liv som hon vill berätta om via sin film som ska visas i TV. Någon är ute efter henne o hon tvingas gömma sig. Hon råkar ut för ytterligare trauman o är nära döden. Hela härvan nystas till slut upp under tråkiga omständigheter. Denna boken var inte min smak. Hemsk o obehaglig.


3 kommentarer:

 1. Ja, de är nära nu - när som kan man ju säga ;)
  Ska bli så spännande!

  SvaraRadera
 2. Trevligt med bokrecentiner...hmm stavas det så?
  Ja jag får börja läsa fler böker.

  SvaraRadera
 3. Vernonica: Så kul för er alla med en liten ny familjemedlem. Ha det så gott!

  Mimmi: En god bok är inte dumt alls! Och att lyssna på en bok på väg till jobbet gör att tiden går mkt fortare. Gäller bara att hitta bra böcker...

  SvaraRadera