måndag 28 februari 2011

Februari slutÄntligen går vi mot ljusare o varmare tider. Dessa vintrar blir bara längre för varje år. Har ju haft förmånen att ha Disco på Smedberg i feb också, vilken tur. Har kunnat rida ordentligt. Mia har hjälpt mig med tömkörning för att han ska börja med samlande jobb. Det har gått väldigt bra!

Ridningen gör mig lite förvirrad. Han går emot ffa i h sida när jag rider fram. När han sedan är uppvärmd märker jag inget alls. Då är han mjuk o fin. Knepigt. När jag tömkör eller har honom i lina märker jag inget o han är pigg o glad. Men tycker ändå ridningen gått framåt trots allt o han har väldigt bra kondition nu.

Idag har vi kört hem honom. Så mycket is på vägen här hemma, puh, inte kul med transport. Det gick bra som tur var. Han tyckte nog det var skönt att komma hem, men han har haft det väldigt bra på Smedberg. Jag kommer att sakna alla trevliga människor där. Verkligen seriöst ställe där hästarna kommer i första hand. Det enda jobbiga har varit den långa vägen. Blir många mil på vägen. Men hoppas ändå att vi kan få komma tillbaka en annan gång.

Här är så mycket is i hagarna, men släppte ändå Disco en stund. Herregud vad han sprang den galningen. Tänk om han ramlat o brutit benen... Vågar nog inte släppa ut honom när jag inte är hemma så länge det är så isigt.

Cobben har det bra o Sandra går ibland ut på promenad med honom o tar med fika. Mysigt.

6 kommentarer:

 1. Tur att det börjar bli ljusare, men tvi för isen!

  SvaraRadera
 2. Håller tummarna för att solen kommer o smälter bort isen...

  SvaraRadera
 3. usch för is... som tur är har det varit helt okej i vår vinterhage hela tiden men vägarna har varit totalt livsfarliga... nu vill vi ha vår!!!

  SvaraRadera
 4. Mano: Här har det smält lite idag, men fortfarande massa is i hagen o på ridbanan.

  SvaraRadera
 5. Birgitta Brorson3 mars 2011 21:35

  Använder ni inte broddar i Bohuslän? Här är hästarna fullbroddade hela vintern (utom de som är barfota). Trots väldigt busiga, lekande hästar instäffar väldigt sällan några skador utav broddarna, är mer rädd för fläkskador.

  SvaraRadera
 6. Birgitta: Joda, han är broddad runt om + snösulor sedan december...

  SvaraRadera