lördag 5 februari 2011

Januari, time out

Januari började trevligt med härlig semesterresa. Disco fick vila. Sen kom oturen med hovböld. Mera vila. När jag satte igång honom igen tog det stopp. Ingenting funkade. Till slut kände jag att antingen får jag sluta rida eller så får jag börja om från början. Valet var inte lätt. Det kändes väldigt motigt.

Vi började från början för att se var vi tappat bort oss. Backade bandet ända från början. Började med övergångar skritt-halt osv. Trav i lättridning på stora spår. Varje gång jag red lade jag till lite mer. Ofta skrittpauser o beröm. Redan här kändes det som om Disco gillade det vi gjorde. Nöjd o belåten, slutade helt med att sparka bakut. Inga stora krav på honom.
Vi har fortsatt i samma stil o har dessutom fått jättebra hjälp med tömkörningen. Han går fortfarande mot i h varv, men när han är loss blir han bitvis härlig. Nu tar han halvhalter bättre o är väldigt lydig o fin. Har börjat så smått med att styrketräna bakdelen igen, ex med små volter. Rider mkt tempoväxlingar, men vågar nu rida sakta i traven. Han fattade inte alls i början vad jag menade, men nu går det bra. Det enda jag begär är att han skall vara eftergiven o "lös". Aktiviteten får komma när han hittat balansen. Säkert rider jag för "lösigt" med för långa tyglar o säkert borde Disco jobba ännu mer, men vi är båda nöjda just nu o det är huvudsaken. Vi måste hitta tillbaka. Det är kul att rida igen. Jag har en plan för varje ridpass o jag märker att det funkar.
Vi är inte tillbaka där vi slutade före vilan, men kanske har vi lärt oss något på vägen. Det får ta den tiden som behövs.

Disco lärde sig att gå i skrittmaskinen o det är toppen. Han kan gå en stund medan jag mockar o gör i ordning.
Han ska få stå kvar på Smedberg även i feb. Skönt! Det är nu 9 hästar i stallet o en till är på väg, så det blir fullt. I mars kommer fler så då får vi "gäster" flytta. Men jag är jättetacksam att han fått stå där över vintern. Har fungerat toppenbra!

4 kommentarer:

 1. Puh, vad skönt när man kört i diket och sakta - men säkert - börjar hitta lust och häst igen!Kämpa på! // Kicki

  SvaraRadera
 2. Kicki: Känns bra att han vill samarbeta.

  SvaraRadera
 3. Det kommer lösa sig, det är jag helt säker på! Både du och Disco kan om ni bara vill... Kruxet är bara att båda ska vilja samtidigt!
  Jag och Cobben har också haft olika åsikter om vad vi ska lägga energi på det senaste. Idag kändes han dock riktigt fin om än lite seg i reaktionerna.

  SvaraRadera
 4. Sandra: Bara att fortsätta jobba o se vad som händer...

  SvaraRadera