lördag 15 januari 2011

Hovbölden + EgyptenSnälla Hovis kom igår och skar i hoven. Fick ut var nästan med en gång. Disco fick jodopaxbandage o i morse hade det spruckit upp i kronranden. Stackars Disco. Han skulle ju få en skön semester han med, i stället fick han ont. Tråkigt. Nu står han inne o jag försöker aktivera honom så gott jag kan. Flyttar honom mellan olika boxar + spiltan, mat ofta, halm, träklampar att gnaga på. Det går bra, men han skulle nog hellre velat vara ute med Nicke. Men han är mycket bättre idag o det är huvudsaken.

Här snöar som bara den. Tar det aldrig slut?
Saknar det härliga vädret i Egypten. O bekymmerslösheten. Skönt att inte behöva tänka på något alls, bara njuta.
Men jag kan inte låta bli att tänka på de fattiga vi såg. 40% av männen är analfabeter o 60% av kvinnorna. Det kostade ca 500 att registrera sitt nyfödda barn. Då fick man gratis skola (ej böcker) o gratis sjukvård. Kruxet är ju att det är mkt pengar för dem, så väldigt många barn blir ej registrerade o får ej gå i skola. Pojkarna behövs ofta för att hjälpa till i jordbruket. De som jobbade med turister var relativt högt utbildade o de flesta kunde både engelska o tyska. Tyska var nog bra att kunna för det var väldigt mkt tyskar där o även en del ryssar o svenskar.
Naturen vi såg var inte kanske slående vacker. Skräpigt utanför staden. Inga blommor. Torrt o dammigt. Men Röda havet var turkosblått o fullt av vackra fiskar o koraller! Vackert! Sedan fanns ett så vackert ljus, speciellt då man tittade mot horisonten. Det var orange-lila-rosa. Stiligt! Jag tänkte på ljuset i Skagen, fast i en annan färgskala.

Bilder
Överst: solnedgång vid vår strand
Under: Egyptens Red Sea Mountain från flygplanet

6 kommentarer:

 1. Verkar som en upplevelse ändå;)Välkommen hem igen!

  SvaraRadera
 2. Magic: Ja, det var det verkligen, tack!

  SvaraRadera
 3. Stackars Disco. Han är ju såå snäll denna stora svarta björn. Trots jätteont i hoven, hur snäll som helst! Gräsligt att behöva säga till dig det första du får höra efter semestern att pållen stod på tre ben...Sofie är en modig och klok tjej som tog så väl hand o Disco. Fina bilder! // Kicki

  SvaraRadera
 4. Kicki: Inte precis vad man vill höra när man kommer hem o är ridsugen. Men det viktigaste var att han blivit väl omhändertagen när det hände! Guld värt!

  SvaraRadera
 5. Ja, verkar som ni hade en trevlig semester, ser härligt ut. Håller tummarna för att Discos hovböld blir bra snart (brukar läka snabbt ju) så du kan rida igen. Här är så mycket snö och/eller glashalt att det är svårt att ge sig ut... på banan/volten är det värre än värst, 70-80 cm minst så nu vore ett ridhus inte dumt alls faktiskt

  SvaraRadera
 6. Mano: Det här vädret är det sämsta, omväxlande regn o snö. I Egypten var det iaf inte halkigt...

  SvaraRadera