tisdag 6 april 2010

Vår!
Det är så underbart att mars är slut o att det nu är april. Tror aldrig jag har längtat så efter våren som efter denna vintern. Kanske man aldrig mer får uppleva en liknande lång kall snöig vinter. Det dröjde ända till 24 mars innan jag kunde åka på årets första träning. Det blev en mkt lång vintervila i år. Men kanske har den gjort gott. Disco är pigg, glad o träningsvillig, jag är supermotiverad o Janne har fått vintervila han med...

Har funderingar på att plocka fram kandaret o börja introducera det för Disco. Ta det lugnt o ge honom lite sockerbitar med nya betten några ggr. Sedan rida ut o bara hålla i bridongtygeln. Skall diskutera saken med Janne.

Jobbet med att stärka Disco fortsätter. Han måste bli starkare i galopp - skritt övergångar och i ökningar. Kunna lägga lite mer vikt på baken i korta stunder.

Nu när det är sommartid är det ju ljust på kvällarna o man ser var man rider...

Möjligen kan vi börja träna lite på LA:3 programmet längre fram, iaf delar ur det.

Bilder: Ni minns väl snön?

8 kommentarer:

 1. verkligen härligt med ljusare kvällar nu

  SvaraRadera
 2. Mano: Jag håller med o tycker nästan att våren är finaste tiden.

  SvaraRadera
 3. Minns snöns.. *urk* Kul att börja introducera kandaret, jag putsade mitt dammiga i helgen och längtade lite. :-)

  SvaraRadera
 4. Jag är själv inte så bra på att rida på kandar. Har inte mycket gjort det. Men tror ändå det är bra att göra det nån gång då o då så att han vänjer sig sakta + att jag tränar mig.

  SvaraRadera
 5. V: Nu väntar vi bara på solen!!!!!!!

  SvaraRadera
 6. Håller med, inte en vinter till som denna för då går jag under!! Det värsta med att börja med kandar, tycker jag, var dubbla tyglar. Lyckdes alltid trassla ihop dom.....:)

  SvaraRadera
 7. Inger: samma här. Har haft lite olika tygelfattning pga att olika tränare tyckt olika.

  SvaraRadera