söndag 10 januari 2010

En vecka till utan träning.




Känns som om det vore evigheter sedan man var i ett ridhus. Avbokade träning denna veckan med. Vi har en lång backe med is, svårt nog att ta sig upp med bil. Om det bara inte kommer mer snö kanske det snart går att ta sig ut.

Cobben har varit lite trött denna veckan så Sandra har tagit det lugnt. Hon har höjt kraftfodergivan. Man måste tänka på att han inte är så mkt riden o det är väldigt jobbigt för dem att gå i snön.

Det har varit väldigt kallt hela veckan o vi har bommat igen i stallet så gott det går. Inga ledningar frusna ännu tack o lov. Men luften i stallet är fuktig, inte bra för hästarna. På dagarna när hästarna är ute har vi haft en värmare som blåser varmluft i stallet.
Det har gått åt mängder med hö o halm pga kylan. Hade ju dessutom inte beräknat att Cobben skulle va kvar här, så det blir att köpa. Som tur var hade vi rullat många storbalar med hösilage, så vi klarar oss än ett tag. Men halmen är snart slut o vi är på jakt efter småbalar.

Nu börjar Sofie skolan o Sandra har bara 1v kvar innan hon åker upp. Tiden går fort!

Mån: Skritt på åkern.
Tis: Vila
Ons (trettondagen) Skogspromenad + klättring. Galopp i hagen.
Tors: Vila
Fre:
Red ut i skogen alla 3, snö i nacken hela tiden! Klättrade o red en stund i hagen.
Lör:
Lite plumsande på ridbanan. Fattningar.
Sön: Red på ridbanan o gjorde lite övergångar o ryggningar. Svårt med all snö.

6 kommentarer:

  1. Tur ni har med vattnet! Vårat har vart fruset ca 1,5 vecka nu :-(
    Halm har dom i både rundbal och småbal på Kvarnen i Munkedal.

    SvaraRadera
  2. Hej! Såg att du följer min blogg, va kul! Tittade in på din och det stämmer verkligen att de är lite lika och vi verkar kämpa med ungefär samma saker. Hoppas det löser sig med halmen.
    Ha det så bra!
    Mvh
    Inger Höglin

    SvaraRadera
  3. Tack! Bara att kämpa på med frost o minusgrader. Tror jag fått tag på halm, men dyr sådan...

    SvaraRadera
  4. Se det positiva med att vara tvungen att pulsa i snö i stället för att lira i ridhus. Era hästar kommer vara så musklade när det äntligen töar så en Belgian-blue-tjur kan slänga sig i väggen. =)

    SvaraRadera
  5. Ha, ha, o förmodligen lika stela!

    SvaraRadera