måndag 4 oktober 2010

Debut i LA:2 med en överladdad Disco


Sista tävlingen avklarad. Kongahälla Ridsällskap hade dressyrtävlingar med final för lagtävlingen div II.

Kongahälla var en plats jag inte varit på förut. Låg intill ett bostadsområde så det var miljöträning för Disco på hög nivå. Ungar som sparkade boll, åkte på sparkcyklar, lösa hundar, barnvagnar, joggare med reflexvästar mm. Bra träning, men mina armar blev längre o längre... Sofie var med o hjälpte mig som tur var.

Vädret var allt annat än trevligt. Blåste o regnade nästan hela dagen. Blev en väldigt lång dag med massor av starter, så klockan hann bli nästan 21 innan vi var hemma.

Första klassen var en LA:1. Disco var ok på framridningen som var utomhus. Tävlingen var i ridhuset o det var bra bana. När jag red programmet tyckte jag han svarade lite dåligt på mina halvhalter, fick inte under baken tillräckligt. Men det blev 66% o en 4:e plats av 32 anmälda, så jag var jättenöjd. För utom en stor fin röd rosett fick jag en plakett o en mössa (behövdes) o en reflexväst.

Nästa klass var LA:2 individuellt o lag. När jag hoppade upp o trodde att den stackaren nu var trött fick jag helt fel. Han var heltoppad! Bockade med rejäla brallar varje gång jag fattade galopp. HU. Hängde i knävecken! Försökte på alla vis att få honom lugn, men han ångade på som bara den. Tänkte att det nog går bättre när jag kommer in i ridhuset, men icke. Kunde nästan inte vara när med skänklarna... Oj oj, det hela gick i rasande tempo, inte njutningsfullt direkt... Konstigt nog gjorde han alla moment rätt. Kände mig väldigt besviken, så här har han aldrig uppfört sig förut på tävling (men på framridning). Det blev blygsamma 59,5%. Ändå ganska bra med tanke på hur han kändes.

Laget kom 3:a på denna deltävlingen o det var 2 pris. Eftersom det var final räknades alla deltävlingarna samman o totalt kom vårt Lysekilslag 3:a. Där var 3 pris, så vi fick en prisutdelning med rosetter o plaketter från Ridsportförbundet + ett tennfat med inskription. KUL!

Nu har Disco tävlat färdigt för i år. Blir några dagars vila för honom nu i lugn o ro innan vi åker till Ale o kollar patellan.

(Återkommer med bilder på när Kicki äter upp sina shaps)

Anonyma citat:
Rynkor ska bara visa var ett leende suttit.

9 kommentarer:

 1. Jägarns! Trodde ju det var HELT riskfritt! Typiskt syrror att sabba för oss småsyskon... Jaja, man är ju i rätt bransch, lär ju gå en del plomber.. Sätt på såsen!! :) ;) Kicki

  SvaraRadera
 2. Kicki: Såsen gör nog susen på den sura kosmaken. Ska bara ladda batterierna i kameran.

  SvaraRadera
 3. Veronica: Tack! Tur att han skötte sig i en klass iaf...

  SvaraRadera
 4. grattis; både till priser o vadslagningsvinst... nu blir det långkok då

  SvaraRadera
 5. Mano: Kan tänka att jag måste koka dem i många timmar. Kanske jag borde krydda med några lagerbärsblad?

  SvaraRadera
 6. Stort grattis, bra jobbat!!

  SvaraRadera
 7. Inger: Tack! Men jag kan ju inte påstå att debuten gick bra... Bara att jobba vidare med halvhalter så att han orkar att sätta sig på bakdelen.

  SvaraRadera
 8. Duktiga var ni:) Blev en lång dag men kul ändå:) Sofie

  SvaraRadera