fredag 8 oktober 2010

Besök på Ale DjurklinikIdag har vi varit på Ale med Disco. Hade beställt tid för att kolla hans bakknän som hakar. Han har hakat så länge jag haft honom, men hade hoppats att det skulle gå över när han växt klart o musklat upp sig.

Vet sa att det inte var så mycket hakning. Kände noggrant. Ingen svullnad. Tittade under rörelse. Då ser man inget. Böjprov alla leder u.a.
Han rekommenderade inte operation, ansåg att det i stället för patellahakning kunde bli andra problem ex artros med stelhet i bakbenen, o det vill jag absolut inte. Enligt vet har hästen inte ont av hakningen, men det känns väl obehagligt skulle jag tro.
Disco har en sådan exteriör baktill med sluttande kors, raka haser, långa kotor o detta tillsammans gör att han behöver längre tid på sig för att muskla upp bakdelen för att bära mer tyngd där. Men eftersom han rör sig korrekt är det ingen fara. Bara fortsätta att stärka, mycket klättring o cavaletti. Försöka ha honom ute så mkt som möjligt o inte ställa av honom några längre perioder.

Blev rekommenderad att köpa Back-on-track skydd att ha bak över natten.
Kliniken hovslagare ansåg också att det fanns en del att göra med skoningen. Man kan prova ringskor bak. Fick också ett medel, Life Data Hoof Disinfectant, att pensla hans framhov med där han haft bölden.

Hans stora överben fram o gallor bak var inget farligt, skönt att slippa oroas för det.
Jag är väldigt nöjd att inte behöva operera måste jag säga.

Vägen dit stod han helt stilla hela resan, men hem var han gräslig. "Hela havet stormar" i 12 mil. Huuuu. Tur att det är motorväg till största delen.

Anonyma citat:
Vilket underbart liv jag haft, jag önskar bara att jag insett det tidigare.


4 kommentarer:

 1. usch vad jobbigt när han stökar i transporten :( Men skönt att ni slipper operera!

  SvaraRadera
 2. Va skönt att du inte behöver operera!

  SvaraRadera
 3. Cissi o Magic: Ja, det är verkligen skönt att slippa operation. Har bävat för lång konvalescens o ovisshet om det blir bra.
  Synd att det inte går att operera transportsprattel....

  SvaraRadera
 4. Vem vet...en dag kanske dom kommer på ngt för det med,haha;)

  SvaraRadera