måndag 6 september 2010

Debut i lag

Har för första gången tävlat i lag. Det var division II o det gick i LA:1. Tävlingen var på Tjörns ridklubb. Sandra var snäll och åkte med som hjälp. På vägen dit levde Disco rullan, huuuu.
Först var det en förklass, LA:1. Det var 15 startande. Första gången för Disco att ha en LA-klass som första klass, så jag fick rida fram lite mer o med lite större krav än brukligt. Han kändes fin o svarade bra.

Tävlingen var utomhus o det var ganska mkt publik som stod o tittade. Disco var väldigt spänd o spejade på allt runt om. Kändes som om han inte alls brydde sig om mig som satt på ryggen. Fick galoppanslag i första ökningen pga att jag tryckte på lite väl mkt, dumt! Skänkelvikningen gick urdåligt, jag blev sur på mig själv när jag kände att baken inte alls följde med. Galoppen gick bättre o den var jag nöjd med.
När jag fick kritiken o det stod 67% trodde jag inte mina ögon! Hade trott 60-65.
Detta gav oss en 3:e plats! Otroligt.
Domare var Eva-Lena Johansson.

Nästa klass var lagklassen + individuellt. LA:1 igen. Vårt lag bestod av 4 ryttare, så vi kunde räkna bort det sämsta resultatet. Det var 6 lag anmälda. 21 starter. Domare var Lena Morén Johnsson.
Eftersom Disco var grundligt riden inför förra klassen, red jag inte fram så länge. Checkade av att han svarade ÅT SIDAN o att han längde i trav utan att galoppera.... Men han var så mjuk o fin o lydig så jag kände mig nöjd när jag red in.
Mycket bättre känsla denna gången, även om jag tycker att jag red uselt i vissa delar. Ex första ökningen, katastrof! Vågade inte alls öka eftersom det blev galoppanslag i första klassen. Ryggning + halt blev väääldigt seg. Något stora galoppvolter. Skänkelvikningen undan h skänkel, dålig tvärning. Övrigt var jag nöjd. Fick min första 7a på skänkelvikning för v skänkel, o det var jag nöjd för. Hade ändå en bra känsla när jag red.
Detta gav 69%, nöjd! Visade sig att ingen slog det, så vi vann individuellt! De andra i laget red bra så vi kom faktiskt 2:a! Hur kul som helst! Tjörns ena lag vann.
Så det blev 3 rosetter av olika valör att ta med hem. Pris i den första klassen var en grimma med ludd, lagklassen fick vi handdukar, individuellt valde jag pälsglans.

Vi var 3 trötta varelser som åkte hem efter en lång dag. Disco hade betat vassgräs som mellanmål, och i transporten hem väntade ett stort hönät + en bunke kraftfoder. Det var han verkligen värd!
6 kommentarer:

 1. Grattis till fina resultat och placering!

  SvaraRadera
 2. Ni är ju helt omöjliga! Får väl snart boka träning för dig istället... :) STOOORT GRATTIS!!!! / Kicki

  SvaraRadera
 3. Grattis återigen till de fina poängen ! Du o Disco är så fina när ni står me havet i bakgrunden o rosetterna fladdrar i vinden :)

  SvaraRadera
 4. Ha, ha, TACK för alla värmande gratulationer!!!

  MM: Du låter riktigt poetisk!

  SvaraRadera