söndag 29 augusti 2010

Poängrekord!






Igår tävlade vi i Ljungskile. Var lite sorgligt för just denna tävlingen hade vi bestämt att Cobben skulle va med på, hade passat honom fint. Men det blev ju inga tävlingar i sommar för honom, så Disco fick starta i stället.
Ljungskile är en jättetrevlig plats att tävla på. Allt fungerar perfekt. Bra service till ryttarna. Massor av starter. Kul.

Vädret var lite si o så. Omväxlande regn, hällregn, hagel, åska o sol... Stackars de som red när det haglade o åskade... Jag hade tur för det slutade regna när jag red första klassen, blev bara lite våt. I andra klassen sken solen! Hade sån himla tur att jag fick hyra en box, det är SÅ lyxigt att slippa gå o trasa runt med en häst en hel dag. (Vill helst inte ställa honom i transporten).

LB:1
Över 30 starter. Framridning i ridhuset. Domare: Marianne Höglind. Första gången jag red för henne. Vi fick bra o rättvis kritik. Disco kändes fin. När jag red ut strax före start blev han jättespänd o skyggade för allt... Det var flygande start så man fick rida runt staketet på utsidan. Tvärnit hela tiden, allt var livsfarligt helt plötsligt. Inte likt Disco. Jag bråkade inte med honom, utan red ner till ingången o travade runt där på en volt tills jag fick startsignal.
Han var inte lika spänd på banan som tur var, men han hade koncentrationen på diverse ting utanför banan. Ridkänslan var inte på topp. Men han är ju lydig o vi maskerade det väl till viss del för vi vann klassen med 68,97%. Jättekul! Fick ett par bra överdragsbyxor från Mountain Horse.

LA:1. 15 starter. Domare: Camilla Berglund. Det var flera timmar mellan klasserna så Disco fick mat o vi fikade vi med. Eftersom han var så pass bra på framridningen tidigare red jag inte så länge innan LA. Nu var han ännu bättre o det kändes fint. Svarade på gas o broms o sidvärts. Han hade slappnat av o stirrade inte så på allt runt i kring när han kom ut. Skönt! Hade mycket bättre ridkänsla i LA. Jag var nöjd med allt utom skänkelvikningen. Tänkte när jag red ut att om jag så kommer sist är jag supernöjd med honom!
Höll på att ramla baklänges när jag fick protokollet. POÄNGREKORD!!! VÅR FÖRSTA 9:a! Så himla kul. Det blev 75,26% o en 3:e plats! Fick en paket gröna ridlindor. Min underbara pålle! Om jag ska va ärlig kan jag ju säga att hon låg högt i sin bedömning, men det gäller att vara glad när det går bra, så nu ska jag njuta ett tag över att jag har en så fin (o frisk) häst.

12 kommentarer:

 1. GRATTIS !! Villka POÄNG !! Va roligt för er. Du är så duktig. Kan jag börja rida för dig ? Du är väl dyr nu :)

  SvaraRadera
 2. MM: Hej Mor-Mor. Du kan få visa mig nån trevlig ridväg med Coftan så kommer jag med Disco.

  SvaraRadera
 3. GRATTIS!!!!! En 9a!!! Hoppas du njuuuter av ER fina prestation! Vinna på 68% på en spänd häst äe ju en bedrift bara det! / Kicki

  SvaraRadera
 4. Kicki: Tack. Domarna var på min sida denna gång...
  Men visst njuter jag!

  SvaraRadera
 5. OMG tur att man håller sig hemma!:-) Jättegrattis iaf till de fina poängen, är såååå avis....:-)

  SvaraRadera
 6. Cissi: Tack! Ikaros kommer snart ikapp. Du har ju nyss varit ute o tagit storslam med ponnyn!

  SvaraRadera
 7. Stort grattis till placeringarna och de fina procenten!! Bra jobbat :)

  SvaraRadera
 8. Åh GRATTIS! Hm, "domarna på din sida" nja - jag tror nog ni RED er till de där poängen alldeles utmärkt själva! Stort grattis!! Gissa om man själv blir tränings- eller ja ridsugen?

  SvaraRadera
 9. Anna: Tackar! När lilla bulan i magen kommit ut kan du börja träna igen!

  SvaraRadera
 10. Härligt! Stort grattis. och vilka fina bilder på er.
  /Anna L

  SvaraRadera