onsdag 25 augusti 2010

Inte lika bra idag


Disco har fått ta det lugnt sen jag tränade sist. Har blivit skrittur i skogen, bomövningar samt en vilodag.
Men idag var det dax igen. Åkte till Hoga o Janne.
Red fram som jag brukar. Disco var lite loj o ville inte riktigt ställa igenom till h. I v varv fick jag ha honom rak o det kändes som om det blev lite kantigt på böjt spår.

Fick börja i trav o galopp på volten. Måste va supernoga när jag ska fatta från trav, annars blir det inte bra på ett eller annat sätt. Janne tyckte ändå det såg ok ut.
Skänkelvikning längs långsidan. Kändes bra, men Janne tyckte jag skulle tvära lite mer. Skänkelvikning på diagonalen, ok för v skänkel, lite dåligt undan för h.
Galopp på 4-kanten. Bogen in på den ena långsidan o ökning på den andra. Han axade inte lika bra som han brukar, men Janne sa att det var för att jag hade koll på ytterbogen o då blir det lite svårare för honom.

Red upp program på kort bana. Började med LA:1.
Travvolterna kantiga. Längning ok. Måste hålla i tåtarna. Jag skumpar NÅGOT mindre nu för tiden...
Skänkelvikningarna blev katastrof. Blev mer bogvikning eller nåt. Ska rida igång bättre innan, så att han är igång, tänka ökning när han går åt sidan. Ryggningen ok. Lite seg. Ökad skritt, han han ta fram nosen lite mer. Bra fattningar. Skeva galoppvolter (morrrrrrr), förvända ok. Ja, ja jag är ändå ganska nöjd.

LB:1. Måste rida mer i sepentinerna, tänka att jag ökar ur bågarna. Travökningen ok. Ökade skritten ok, men NEJ NEJ han taktade i mellanskritten, inte bra. Bra fattningar, galoppen kändes ok. Ökningen lite springig, han började öka innan han var rak. Men jag är nöjd ändå.

Faktiskt blev han bättre ju mer jag red. Det är svårt på tävlingar, måste rida fram utan att trötta ut honom. Har gjort misstaget att rida fram för lite. Då är han "inte hemma" när man kommer in på banan...
På väg hem stod den lille godingen still igen. SKÖNT!!!

Sandra har nu fått tag i Kopparsulfat (råd av en hovis) som hon lägger i strålen på Cobben. Varvar med jodopax, tjära o Gentiana. Han är ju bättre men inte helt ohalt.
Har fått lite nya tips idag vi ska testa. Tror att hovis behöver skära lite i strålen för att se så att det inte är några fickor eller gångar vi inte kommer åt.


3 kommentarer:

 1. Klart du ska vara nöjd, så mycket man kan lära sig om vår finna vänner det tar liksom aldrig slut, blir trött av bara tanken men det är väl det som är tjusningen
  Kram kram.

  SvaraRadera
 2. Tråkigt att Cobben inte har blivit helt bra ännu;((Håller tummarna på snabbt tillfrisknande!Om du rider fram för lite på tävlingarna och ändå får såpass bra som ni har fått med både placeringar och % så blir ni väl "livsfarliga" med ett bättre upplägg i framtiden;))Konkurrenterna får se upp m.a.o!!!

  SvaraRadera
 3. Mimmi: Tror som du att det är tjusningen att det är så svårt!

  Magic: Jag är så trött på hovar så jag tror jag spyr. Varför kan han aldrig bli bra nån gång?
  Ang tävling så hoppas jag att jag kan rida lite andra LA-klasser snart, då blir det ännu svårare...

  SvaraRadera