lördag 21 augusti 2010

Janneträning


Varit iväg på Janneträning. Disco kändes väldigt fin från början till slut. Vad härligt det är att rida när det går framåt! Minns i början på sommaren när inte något fungerade. Jag vet förstås att jag skjutit bytena på framtiden, men vi får ta itu med dem senare.... En sak till jag nog måste ta i tu med är hans bakknä. Märkte att när han stod i boxen när han hade hovbölden, hakade han gräsligt mkt i bakknäna. Inte kul. Får väl boka en tid på klinik senare i höst så får de säga vad de tycker.

Började på volten med kvicka trav-skritt övergångar. OK. Diagonala skänkelvikningar, går lättare undan för v skänkel. För h skänkel blir det lite hackigt. Flyter inte på lika bra. Men det blir bättre o bättre. Testade lite ökningar i trav snett igenom. Kanske inte de allra bästa han gjort, men han orkar längre sträcka nu. Galopp. Fattningar på volten i trav. Inte 100% bra. Måste verkligen lägga rätt tempo o ställning för att det ska bli bra. Han måste va rund i h varv o rak i v när jag fattar.Fick galoppera längs 4-kanten. Öka på på ena långsidan o rida innanför spåret i den andra. Gick bra. In på mindre volt, aktiv, inte tappa bakbenen. Fina avbrott till trav.
Förvänd galopp. Gick ganska bra men jag måste sitta upp o bli stadigare i sitsen för att hjälpa honom.

Fick avsluta med att lägga ner honom i trav i djup form. Kunde verkligen känna att hela kroppen arbetade! Red inte tiden ut för att han kändes så fin o jag vill inte nöta på honom i onödan.
Det bästa av allt: Han stod HELT STILLA i transporten på hemvägen!!! Underbart. Varför? Det enda jag kan tänka är att all ventilation var stängd pga att regnet öste ner, men det låter väl inte så troligt. Hoppas det håller i sig i vilket fall.


11 kommentarer:

 1. Ni ser riktigt fina ut på filmen.Snygg travökning!

  SvaraRadera
 2. Hejsan
  Hamnade här av en slump. Är själv en fd ryttare men hobbyrider endast numera och fotar enormt mkt samt är min dotters stöd, hjälp alltiallo med vår häst. Hoppas du vill besöka vår hemsida. Ha de gott och kämpa på :)

  SvaraRadera
 3. MM: Om jag inte skumpade skulle det va bättre...

  Carina: Välkommen hit! Visst är det kul att fota. Klart jag tittar in på din sida!

  SvaraRadera
 4. computertrassel på flera plan här i norrtälje och strul med den där "tiden" också... gör att jag varit ganska off line ett tag...

  ser iaf bra ut ju, du o disco och vad skönt att han stod still i transporten sen!

  SvaraRadera
 5. Mano: Krånglande datorer är bland det värsta jag vet...
  Jag är verkligen överlycklig att Disco stod still när jag körde honom sist!

  SvaraRadera
 6. Ser kanonfint ut! Ni är så otroligt flitiga!

  SvaraRadera
 7. Tack Inger. Ja du som kommit så långt i dressyren vet ju att man inte vinner tävlingar hemma i soffan...

  SvaraRadera
 8. Vilken fin häst du har. Tack för alla tips och inspiration.
  /Anna

  SvaraRadera
 9. Anna L: Jätteul att du gillar honom o bloggen!

  SvaraRadera
 10. Så kul att det fortsätter framåt, håller med Inger - ni är väldigt flitiga!! Skönt att han stod still i transporten oxå.

  SvaraRadera
 11. Anna: Att han stod still i transporten var nog det bästa!

  SvaraRadera