fredag 20 augusti 2010

Träning för Pernilla


Just hemkommen från Pernillaträning. Känner redan hur träningsvärken kommer smygande. Fick jobba på ordentligt. Väldigt nöjd med passet.

Började i trav på volten med övergångar. P tyckte att v-sidan nu var mycket bättre än sist. Bra för det har vi ju jobbat ordentligt med. Övergick sedan till trav - galopp övergångar. Gick bra att bryta av till trav men fattningarna kunde varit mer "på bakbenen". Gjorde några skrittfattningar o det var samma där.

Sedan började det jobbiga "samlingsarbetet". Svårt o jobbigt för både mig o Disco. Men vi måste komma vidare o upp på nästa trappsteg.
Först skritten. Fick variera mellan att gå fram i lösgjord friare skritt o kortare aktivare skritt. Fick reta honom lite med sporren för att han skulle "trampa till". Disco ville gärna länga sig, men att korta tyckte han var jobbigt. Fick berömma mkt när han gjorde det.
Efter vila blev det galopp på volten. Fram o tillbaka, aktiv snärtig galopp, sen länga utan att han faller isär. Fick ta nåt varv på 4-kanten i galoppskänkelvik med huvudet mot väggen för att lossa honom o han blev väldigt fin. Jag måste RIDA i galoppen. Viktigt att hjälpa honom med stark sits. Måste också kräva att han ska ha aktiva bakben när jag tar tillbaka i galoppen. Puuuuuu.
Sedan var det travens tur. Började med lånsidesskänkelvikning med uträtning o ökning emellanåt. Gick bra!!!!! Även några diagonaler o P såg tydlig förbättring!!! Jaaa! På volten blev det genast svårare. Ta tillbaka i traven med aktiva ben, sen gå fram ur det, tillbaka igen osv. Svårt att ta tillbaka utan att det bara blir en kort hals....
Gick väl sådär...

Känner mig ändå väldigt glad o nöjd över att han gör framsteg. Också väldigt tacksam att hoven blev bra så snabbt!

Lägesrapport Cobben: Nu är vi säkra. Trots att vet. var säker på att det INTE var strålarna som orsakade hältan så är vi o hovis nu övertygade om att det är så. Han har djupa mittfåror i 3 av benen o det förklarar att det var så svårt att se vilket ben som han reagerade på. Men det är vf som är värst. Hovis säger att han har trånga hovar så att strålen trycks ihop o får jobba för dåligt. Sandra kämpar nu varje dag med att rengöra o Cobben är gudasnäll som vanligt. Orenheten är mkt bättre o jag hoppas innerligt att han snart är ok igen.

5 kommentarer:

 1. ååå vad sugen jag blir att rida för P igen!
  Men vad hade vet. för teori om var felet låg då?

  SvaraRadera
 2. Cissi: Hon visste inte. Han fick Fenylb. o vila 1v, sen skulle vi åka till klinik om det inte gick över.

  SvaraRadera
 3. Låter som du har en rolig tränare - det är alltid så kul att läsa om dina träningar för du är så detaljrik :)

  Läs gärna om hur jag blev lurad av försäljningsstallet Team Caf och länka gärna vidare till andra hästmänniskor:

  http://hastliv.blogspot.com/2010/08/oppet-brev-till-team-caf-camilla.html

  Ha en fortsatt bra dag!

  SvaraRadera
 4. Då håller vi tummaran för cobben, alltid jobbigt när våra vänner är "sjuka" Klart han blir ok trägen vinner.

  SvaraRadera
 5. Pews: Gräsligt att bli lurad på det sättet! Inte nog med att bli av med sin kära häst. Du blev utnyttjad av situationen. Tråkigt!
  Kul att du gillar att läsa om träningarna. Har förmånen att ha bra tränare.

  Mimmi: Det är lika tråkigt varje gång som hästarna blir sjuka. Blir de bara bra så får man väl stå ut, men det är alltid lika oroligt.

  SvaraRadera