måndag 10 maj 2010

Nya regler för Medelsvår dressyr nästa år.


Från och med nästa år gäller att ett ekipage som vill starta i Medelsvår B-klasser på regional tävling ska ha uppnått minst 62 procent i Medelsvår C:1 (nuvarande LA:6) eller Medelsvår C:2 (tidigare LA:5) vid två tillfällen.
För att få starta på nationell tävling gäller ett kvalificerande resultat på 62 procent i Medelsvår C-klass på regional tävling.

Det program som idag kallas LA:6 kommer 2011 att döpas om till Msv C:1, precis som att LA:5 i år döptes om till Msv C:2.
Kvalen kan göras under föregående och innevarande år, vilket innebär att man kan kvala till att rida Medelsvår B 2011 redan i år, genom LA:6 eller Msv C:2.

Källa: Svenska Ridsportförbundet


5 kommentarer:

 1. Tycker det är bra regler. Bättre med % istället för resultat. Känns som en säkerhet för hästarna; att de inte tvingas starta i klasser de inte är redo för.

  SvaraRadera
 2. Sandra: Det är nog bra. Många (unga) hästar pressas upp i klasser alldeles för fort. Nu måste man visa godkänt resultat först.

  SvaraRadera
 3. Håller med, det är bra med kvalklasser. Bra för sig själv också, har man kvalat så har man ett "kvitto" på att man är redo att gå upp ett steg.

  SvaraRadera
 4. Hejsan!

  Tack för fin kommentar på bloggen! Släng iväg ett mail till aramise@hotmail.se (obs .SE) så sänder jag dig lösenordet! Kul om vi kunde hålla kontakt ju :o) Lycka till med fina Disco! Han ser verkligen fin ut!

  SvaraRadera
 5. Inger: Ja visst, två rundor med 62%, då är man nog redo.

  Aramis: Tack! Hoppas du slipper tråkiga kommentarer i forts.!!

  SvaraRadera