lördag 24 april 2010

Pernillaträning

Red för Pernilla igår. Disco började att lägga svansen på ryggen direkt han kom ur transporten, men "dog" så fort han kom in i ridhuset... Pernilla tyckte han var mer liksidig, så h-sidan hade blivit bättre sen sist. Fick träna massor av övergångar skritt-trav med lite skänkelvikning så att han skulle bli aktiv. Han är för långsam där o jag måste bli snabbare med hjälperna.

Traven var aktiv o bra, halvhalterna gick också bättre än sist. I galopparbetet fick jag göra tempoväxlingar på volten. Han ökade gärna, men svårare att komma tillbaka med rund nacke. Fick göra en del skänkelvik längs långsidan för att lösgöra. Skulle tänka på vid avbrott till trav att det första steget skall vara ett stort steg. Han får ej dyka.

Disco var lite seg o jag måste få honom att bli aktivare. Mycket att jobba på innan vi kommer vidare!!! Känns som en liten tröskel just nu.

15 kommentarer:

  1. Tycker att det ser jättefint ut nu,har blivit stor skillnad sen i höstas ser det ut som(vad jag kan komma ihåg),ni blir nog "farliga" på banan framöver!!

    SvaraRadera
  2. Magic: Tack, vad kul att du tycker det blivit bättre. Det känns som om vi står o stampar, men kanske är det inte så när man ser tillbaka.

    SvaraRadera
  3. han ser fin ut. ser ut att ha fått mer gummi under fötterna!

    SvaraRadera
  4. Han ser ju superfin ut. Vilka övergångar han gör!! wow!

    SvaraRadera
  5. Sandra o VK: Tack, men jag känner att det är mkt kvar. Galopp-skritt måste ju funka i LA-klasserna...

    SvaraRadera
  6. Men hallååå! Han är ju jättefin! Och ung. Klart ni har mkt kvar, men det säger du alltid när ni får beröm! Ni har ju kommit väääldigt långt på kort tid! Kicki

    SvaraRadera
  7. Kicki: Tack. Allt är ju relativt. man tränar o tränar, tycker inte det händer ngt...

    SvaraRadera
  8. Hur va det nu med det positiva tänkandet??? Hmmm.........

    SvaraRadera
  9. MM o Janne: Hi, Hi ok da, han går bra ibland...

    SvaraRadera
  10. Ser väldigt bra ut, när tävlar ni nästa gång?

    SvaraRadera
  11. Även för mitt öga ser det ju jättebra ut !!
    Tycker ni är ett riktigt fint ekipage !

    SvaraRadera
  12. Inger o Stina: Tack för peppning! Har inte anmält till ngn tävling ännu. De som finns i närheten är antingen bara LC, LB eller från LA:6 o upp. Synd, han behöver ut för att få rutin. Längre fram i sommar finns några tävlingar på LA-nivå som jag funderar på.

    SvaraRadera
  13. Tycker att ni ser superfina ut! Han har verkligen blivit maffig!

    SvaraRadera
  14. Aramis: Kul att du tycker det. Om man tittar bakåt så märker man ju att det har hänt lite. Hoppas att träningen nu på våren kommer att stärka honom ytterligare.

    SvaraRadera