torsdag 22 oktober 2009

Janneträning


Första gången jag skulle köra häst efter olyckan. Tommy hade lagat transporten provisoriskt så att det gick att köra utan risk. Den skall lämnas in i Kungälv o det kommer att kosta ca 10 000 kr att laga. (Suck). Var nervöst, även om det bara var Disco som skulle åka. Man kan inte låta bli att tänka på det som hänt. Disco gick snällt på o stod still hela vägen till Hoga o åt upp varenda höstrå. Tack o lov, för på hemvägen ville han inte stå still. Han gungar fram o tillbaka o trampar så det kränger, obehagligt. Höt hade han inte rört. Fattar inte varför han beter sig så olika.
Cobbens ben är något bättre. Svullnaden över skenbenet har minskat, men runt hasen är det väldigt svullet. Det varar o rinner mycket ur såret o det har spruckit upp lite där han sydde. Vi tvättar o spolar noga morgon o kväll. Cobben är helt fantastisk o står som ett ljus. Lös i boxen. Han måste lita på oss. Hade INTE varit lätt om han sparkat. Det verkar inte som om han haltar, men han är förstås stel pga att det är tjockt.

Träningen med Disco gick super. Han kändes fin hela vägen. Anna Blomgren-sitsen var det väl lite si o så med, men Disco var pigg o glad. Fick göra några snett igenom skänkelvik i skritt. Ok. Trav o galopp på volten ok. Fick sen galoppera längs 4-kanten innanför spåret, bryta av till skritt några steg, fatta förvänd osv. Han gjorde fina raka fattningar åt båda hållen, men avbrotten från galopp till skritt orkar han inte riktigt ännu. Blir för många travsteg innan han skrittar. Fick sen gå in på volten o träna fattning o avbrott till skritt, lite lättare. Han blev väldigt fin o ärtig efter detta, så vi slutade. Jättekul.

5 kommentarer:

  1. Förstår att 1:a transportfärden va nervös!Hoppas att Cobben snart blir bra så att Sandra får börja rida igen.

    SvaraRadera
  2. Va gott att du kunde köra Disco till träningen.
    Förstår nervositeten.Har du inte skickat efter " Anna Blomgrenssitsen " ännu på internet ?

    SvaraRadera
  3. Ja, vi får hoppas att det ger med sig. Vi ska ta stygnen på lör.

    Anna-Blomgrensitsen var slut för tillfället!

    SvaraRadera
  4. ja gud vad nervöst de måste ha varit att köra igen första gången...
    håller tummarna fortfarande för C

    SvaraRadera
  5. Känns inte kul längre att köra transport...

    SvaraRadera