söndag 25 oktober 2009

Böcker, tre +




Läst 3 böcker. Tyckte att de var bra o läsvärda men ingen absolut toppennotering. Två av böckerna handlar om Sverige på 1000-talet, jag som trodde jag skulle få en deckare o en skrattbok när jag valde de författarna.. De ingår i Historiska Medias romanserie SLÄKTEN, där kända författare berättar Sveriges historia med utgångspunkt i en fiktiv släkt.

VILLA BONITA av Karin Brunk Holmqvist.

Mysig berättelse om en medelålders kvinna, Bonita, som ägnat sitt liv åt att ta hand om sin dementa mor. En barndomsvän dyker upp o förändrar totalt Bonitas liv till det positiva. Man får många skratt i denna annorlunda bok. Feelgood roman.

BLANDAT BLOD av Katarina Mazetti.
Handlar om livet runt 1000-talet i trakterna kring Blekinge. Man får följa många personer, det är mkt hat, svartsjuka o kärlek. En båtbyggarsläkt o en sidenhanlarfamilj bildar en ny familj.

Gillade boken. Intressant, lärorik o spännande.

SIGRIDS HEMLIGHET av Karin Wahlberg.
Handlar om samma tidsepok o många personer omnämns även i denna bok som i boken ovan. Man får följa Sigrid, från det hon var liten tills hon blir äldre. Ett hårt o skoningslöst liv.

2 kommentarer:

  1. Bra tips!

    Mazetti och Wahlberg har man ju läst helt annat av - spännande att läsa något annat. Mysig bok om att ta hand om sin dementa mamma - den måste jag nog läsa.

    Tack för recensionerna, behövs något i höstmörkret, innan julstöket tar vid.

    SvaraRadera
  2. Uba! Tycker nog att du ska läsa alla 3. Börja med Villa Bonita om du vill bli på gott humör. De andra 2 skall läsas i ordningen Blandat Blod, sen Sigrids hemlighet.

    SvaraRadera