onsdag 15 april 2009

Träning


Tränade för Janne på Hoga. Disco kändes ganska fin på värmningen, h sidan bättre, red serpentiner över banan o tänkte på att vrida om h handen o trampa ner i insidan.
Fick börja i skritt med snett igenom skänkelvik åt båda hållen. Han behöver bli rakare o tvära mer. Bättre än förra gången. Sen trav på volten. Fick jobba för att få honom alert o aktiv. Lite öppnatanke o tempovariationer. Nu går det att ställa omväxlande utåt o överdrivet inåt, gick ej förra gången. Janne tyckte han fått bättre grundtravkvalité. Känner det för det rör sig mer i ryggen på honom o det är svårare o sitta. Fick gå ut på 4-kanten. SMÅ tempovariationer längs långsidorna. Jag vill gärna göra lite för stora variationer o det orkar han inte. Kändes fint.
Skänkelvik i trav från medellinjen o ut. Fick verkligen JOBBA, men det gick bättre än i skritt. Paus.
Fick testa lite sidvärts igen i skritt o fatta galopp när jag kom ut till spåret. Gick över förväntan bra, men han gick ur formen just i fattningen. Paus.
Galopp på volten. Jobba på, kvicka ben. På honom hela tiden så att han är alert. Ut på 4-kanten, tempovariationer. Funkade bra. Han klättrade inte på väggen i h varv.
Lägga ner honom i formen i trav på volten. Skritt på tygeln på volten. Galoppfatt från skritt. Måste verkligen ha in bogen innan fattning. När allt stämmer blir det bra.
Bra pass för mig o Disco!

12 kommentarer:

  1. Nu startar du snart L:a :)

    SvaraRadera
  2. Ärligt sagt, det hade inte blivit många % ännu. Han är på LB-nivå, ej mer.

    SvaraRadera
  3. Tror oxå att det snart blir L:a. Ni är på rätt väg :)

    SvaraRadera
  4. Hmmmm, ni tror så mkt ni. Kan hålla med att vi är på rätt väg, men vägen är lång o krokig...

    SvaraRadera
  5. Härligt när man känner att det går åt rätt håll. Ni är så duktiga!

    SvaraRadera
  6. Visst är ni på rätt spår. När LB:2 programmet
    ( lång bana) funkar tycker det är läge för att testa LA. Bra att du inte har så brått. Ni har ju tiden för Er.
    Kämpa på!!

    SvaraRadera
  7. Tack! Men först måste skänkelvik funka bättre, starkare travökn o han måste hålla formen i fattning från skritt. (Förvända galoppen går ok). Men funkar det inte hemma på träning, så funkar det absolut inte på tävl.
    Kanske till hösten?

    SvaraRadera
  8. Ni är duktiga både Disco o Du! Vad har ni för mål?

    SvaraRadera
  9. Hej Mano! Jag har ridit unga hästar hela mitt liv (nästan) o fått börja om SÅ många ggr. Har aldrig haft råd att köpa "färdig" häst. Mitt mål är att nån gång komma till MSV. Det har jag aldrig startat. Om vi får va friska borde det gå om några år. Bytena tar sin tid att lära o befästa...

    SvaraRadera
  10. Till hösten, så fint som du tränar så startar du L:a garanterat. :)

    SvaraRadera
  11. Tack! Planen är till hösten, men naturligtvis får vi se hur allt artar sig. Jag vill absolut inte pressa honom, vi har hela livet på oss.
    Har beslutat att inte satsa på 5-årschampionat eller Breeders. Det känns skönt att inte behöva jaga pga det. Många kvaltävlingar går på våren.

    SvaraRadera
  12. Det var ju härligt att det gick bra i och med att det blev vid halv 9. Fin bild.

    SvaraRadera