lördag 28 februari 2009

Promenad vid kanalen

Hej allihopa!
Nar vi var ute i gar kvall kryllade det av manniskor overallt. Fredag ar deras helgdag, sa da gar de man ur huse o har picnic pa narmsta grasmatta. Barnen leker o de ar ute hela dan. Behovs nog om man bor i skyskrapa. Maten vi at var underbar. Gillar den libanesiska o den indiska maten mycket! Starka currysaser o risblandningar med chili. I kvall blir det arabisk mat i oknen.
En sak jag tankt pa. Har finns inga hundar. Har inte sett en enda sen vi kom hit. Bara nogon enstaka katt. Lika bra det, sa slipper man bekymra sig for att de ska ha skugga o vatten...
Idag ar det disigt o blasigt. 30 grader. Vi har gatt en rask langpromenad langs kanalen. Blev en riktigt lang tur. Det disiga ar finkornig sand som vinden for med sig. Vi blev blastrade i ansiktet = gratis peeling...Men harligt att rora pa sig.
Nu ska vi ga o ta en fika, sen blir det poolen!
Skot om er!

10 kommentarer:

  1. Va det låter mysigt därborta men de blir väl inte för många valkar nu kring dressyr magen ( rutorna)
    med tanke på allt gott du äter. Tur att du promenerar oxå. Janne har blivit hård nu gällande kondisen har ja hört ifrån Lane.

    SvaraRadera
  2. Låter som att ni har det väldigt bra.

    SvaraRadera
  3. Lite blästring i fejjan kan nog va på sin plats när man fyllt 50:))
    Tänk va de kommer å dofta om dig på nästa träning när du börjar svettas. Curry å libanes å andra skumma saker.Hmmm
    Disco väntar på att få sina dressyrpass, de e mycket å ta igen nu.

    SvaraRadera
  4. Du verkar ha en härlig semester!
    Att fredagar är muslimers helgdag minns jag nu... när vi var i Jerusalem, för säkert 20 år sen, var det helgdag tre dagar i rad...i denna smältdegel av religioner hade först muslimerna då fredagen, judarna lördagen o till sist den kristna minoriteten söndagen. På den tiden samsades alla på nåt märkligt sätt, i olika stadsdelar... hur det är nu vet vi ju...
    Hoppas du får en fortsatt trevlig semester och grattis i efterskott på födelsedagen!

    SvaraRadera
  5. Undrar vilken handväska Tommy bestamde du skulle ha?

    SvaraRadera
  6. Hej MM!
    Tyvarr frodas valkarna! Den goda maten har jag med hem runt mage o ben!!!

    SvaraRadera
  7. Hej Janne!
    Hoppas du ar pa hugget for jag ar traningssugen!!! Lite currydoft far du sta ut med!

    SvaraRadera
  8. Tack manotanten!
    Vad intressant det later med resan till Israel. Man kan aldrig fa nog med resande. Ar det annorlunda an hur vi har det har hemma blir det annu mer intressant! Var resan bra for ovrigt? Var det ett vackert land?

    SvaraRadera
  9. Ja, Israel var ett spännande land med många kontraster, all denna religion...Speciellt Jerusalem med islamiska bönutropare, klagomurens mumlande o skrikande, underbar arkitektur, massiv kommersialism och överallt beväpnad militär (många var unga kvinnor eftersom Israel hade kvinnlig värnplikt).
    Det fanns inte tillstymmelse till kö-system, störst och fräckast gick först överallt... när vi diskuterade detta med David, som vi bodde hos några dagar, sa han att det är typiskt västerländskt att vilja ha det så ordnat och tillrättalagt med regler och förbud och att det beror på att vi västerlänningar har kaos i vårt inre... Med österländskt inre lugn behövdes inte all ORDNING och rigida regler... Ligger säkert en sanning i det men, som sagt i dag känns det inte som lika visa ord...
    Vi var även i Tel Aviv och Eilat samt vid Döda Havet förståss som ju verkligen var så annorlunda som man hört. Inte en chans att sjunka!
    Vill minnas att vi även där stötte på en "sadistiskt" skrattande vansinneschaufför...det verkar vara många som vill "plåga" turisterna...
    Oj, vilken lång kommentar det blev, sorry.

    SvaraRadera
  10. Ni måste ha upplevt massor på den resan. Skulle verkligen velat se det ni såg. Kanske tur att ni gjorde den, inte så lätt nu. Det är väl alla såna här kulturkrockar o olikheter som gör det så intressant att resa! Kul att du berättar!

    SvaraRadera