måndag 23 mars 2015

Cobben debuterar i MsvC:2Resultatet från Lördagens LA:3 blev 61,9% och de blev 13 plats av 26. Domare var Camilla Berglund.

Söndagens tävling var ännu kallare med frost och blåst. Sandra visste vad hon skulle göra för att få poäng. Kraven i Msv är mycket högre än i LA, så nu måste han jobba på framåt o manken måste upp. 
Sandra red på mycket bättre trots att Cobben försökte slippa undan. Det såg iaf MYCKET bättre ut idag än igår. Fina öppnor o fina enkla byten. Nu märktes det att Sandra kämpade. Att det blev galopp i en travlängning är smällar man får ta! Hellre det än att han inte länger alls. Poängen i MsvC:1 blev 59,9% o de blev 10 av 13. Sandra var jättebesviken.

Efter några timmars väntan i kylan var det dags för debut i MsvC:2. Vi hade druckit kaffe o Cobben hade ätit hö + betfor. Sandra visste att nu gällde det ännu mer att få fart på maskineriet för normalt sett är han alltid slöare i andra klassen. Kan säga att han är mycket väl förberedd för tävlingen o han har superkondition.
Han glänste till på framridningen, riktigt bra!! Sandra red koncentrerat o målmedvetet på tävlingsbanan. Jag tyckte det var mycket bra jobbat av både ryttare o häst. Nu var han absolut igång, även om han ramlar ner i formen då o då. Slutorna var mycket bra o bågarna mjuka. Fina fattningar. Travlängningarna kunde dock varit bättre. Sandra var iaf jättenöjd med Cobben. En superfin känsla bitvis i debuten i MsvC:2. Poängen blev 59,4% och de kom 6 av 8. Dömde gjorde även i denna klassen Marie Knutmark.

Lite mer egen motor hade ju inte skadat. Han behöver respektera skänkeln mer o ta i bakifrån. Denna "lilla" detalj måste Sandra jobba med på hemmaplan. I lätta klasser kan man lulla runt, men i Msv ställs helt andra krav. Cobben har i övrigt allt man kan önska! Han är dessutom en dröm att ha med sig på tävlingsplatsen:)

Stort Grattis till Sandras tränare Marianne Höglind Björk som vann MsvB:2 med Don Belissimo! 
Även stort tack till Lysekils Ryttarförening som ordnade så bra tävlingar. 

       

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar