onsdag 16 september 2015

Mitt hästliv 25. Noturno föds och Ingresse åker till Bernstein


Noturno nyfödd
Det har nu blivit maj-94. Noturno e. Nocturne föds kl 03,30 i hagen. Han var så stor o hade väldigt långa ben. Hade lite svårt att stå och även jobbigt att suga mjölk. Vi fick mjölka Ingresse och ge honom lite med flaska. Han hämtade sig o blev pigg o frisk. Ett mycket vackert föl!
 Dags att fundera på nästa hingst. Det blev Gränsbos Bernstein e. Napoleon - Kew Gardens xx. Napoleonblodet hade ju blivit bra tidigare. Ingresse blev dräktig och Noturno växte och blev ännu större.
Bernstein

Vi började fundera på om även Jill skulle betäckas för att få henne premierad. Vi valde den svarta hingsten Valentijn van de Amstelhof. Jill blev dräktig och vi såg fram emot att få ett shettisföl året därpå.
Velentijn
Alexi skulle visas på premiering. Bra som social träning.
Gick bra även denna gången. Klass I och blev 3:a av 15st!


Alexi på 1-års premiering
Tabelle på prem
 Även Tabelle var på visning som gick bra. Vacker som en dag!


Noturno 3 mån
 Noturno visades på fölbesiktning. Gick fint! Klass I med 9a på typ.
24p och 2:a av alla föl! Test av nya ridbanan.

Noturno 24p
Sandra är så stolt över Jill o red varje dag. De var så söta ihop. Lite lättare nu att ha en ridbana att rida på. Sandra ville med ut till stallet alla dagar. Hon var med från det att hon låg i barnvagnen... När hon blev så stor att hon kunde gå skulle hon alltid rida på en av henne utvald häst till o från hagen... Vi tvingade henne förstås aldrig att ta hand om Jill. Om föräldrar köper djur åt sina små barn måste man själv vara beredda att ta ansvar för djuren.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar