fredag 26 juli 2013

Nytt flugtäcke





Disco har som sagt väldigt ont av diverse flygfä. Fick tips att Horseware hade ett bra täcke som var impregnerat med antiflugmedel, Rambo Fly Buster. Medlet är liknande det i krysantemumsblomma. Handlade det i Falsterbo av Strömbergsgård.
Har provat det nu, verkar funka bra. Köpte på deras inrådan 145cm, (stora i storl.) för han brukar ha 155. Det passade perfekt för utom att halsen kunde varit lite rymligare. Disco har en tjock bred hals, alltid svårt med täckeshalsar. Men det var underbart att se honom gå helt lugn i hagen.

Nickes Bucas zebratäcke funkar också väldigt bra. Dock är det för smalt i bringan för Disco. Cobben har ett Globus täcke med fast hals. Det passar perfekt på Cobben o funkar också bra. Han är väldigt varm av sig o måste ha ett "luftigt" täcke. Nicke o Cobben har problem med rinnande ögon, så de har alltid huva.

Disco får ha sitt gamla slitna Eventtäcke när det blir lite mindre elaka bitare.

Tog en klättertur i skogen tidigt i morse. Det var inte så varmt ännu men tog ändå flugridtäcke + spray som tur var. Gick bra i skogen, men när jag kom ut på åkern o skulle galoppera blev vi överfallna. Disco fick panik o ville bara springa ifrån allt. Jobbigt. Jag fick hoppa av o ta in honom i stallet. Där är mörkt o svalt, inga flygfän. Alla hästarna lägger sig då de kommer in.

Nu har Styngflugorna börjat. Stämmer att de brukar komma i slutet av juli här. Man får pilla flugägg varje dag. Hästarna blir oroliga av deras surrande, även om de inte biter dem.
Globus
 
Rambo Fly Buster
Bucas zebratäcke

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar