torsdag 24 januari 2013

Hälsning fran Kap Verde, Sal del 2Nu är vi hemma igen. 1v går fort... Men som alltid, skönt att komma hem igen, men en köldchock. Från 23 grader varmt till -17, huuuu.

Kap Verde, ön Sal var en trevlig bekantskap. Lika skönt som att komma till sol o bad tycker jag det är att lära känna ett land o dess befolkning.
Kap Verde består av 10 olika öar. De är uppkomna från vulkaner o är ganska olika varann. På 1400-talet upptäcktes de av portugisiska sjömän som senare bosatte sig där tillsammans med afrikanska slavar. Kap Verde tillhörde länge Portugal, men är nu självständigt.
Turismen är den största inkomstkällan. Förr exporterades salt från Sal, men nu tillverkas det endast lite för eget bruk. En av öarna exporterar lite kaffe, vin o en spritsort (grogue). Folket är ganska fattigt, man tjänar motsvarande ca 2000 kr/mån o det är inte speciellt billigt där eftersom allt måste importeras. Katoliker. Men kapverdianerna är ett väldigt vackert o trevligt folk, alltid vänliga o glada. Man såg inga tiggare, men en del ganska envetna försäljare...

Sal som vi var på är en platt, torr ö. Den är ca 3 mil lång o 1,2 mil bred. Huvudstad är Espargos. "No stress". Ön är känd för sina underbara stränder. Mycket mer än så är det inte, men staden Santa Maria var väldigt trevlig. Något som var mysigt var alla hundar som gick lösa överallt. Man släppte ut sina hundar som vi släpper ut våra katter. Många hade halsband. Alla hundar verkade samsas, inget gruff. Fanns även många katter, de verkade också vara i fint skick. Tror att de var måna om sina djur.   

 

  
 

2 kommentarer:

  1. Vilka underbara stränder,förstår att ni har haft det bra / Isa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst, det var verkligen fina stränder!

      Radera