söndag 10 juni 2012

Cobben hos veterinären


Nu har Cobben varit på återbesök på klinik. Hältan var inte bättre o det förbryllar. Enligt vet har den uppkommit genom våld, han har tex slagit i eller ramlat. Nu fick han en ledinjektion igen + metacam. Tyvärr hände något otrevligt. Han blev totalt utslagen av det lugnande han fick innan ledinjektionen. Dyblöt av svett o iskall i huden, ville bara ramla, orkade inte hålla upp huvudet själv. Sandra fick vänta flera timmar innan det gick att köra hem honom. Väl hemma var han så groggy att han ville ramla i boxen. Vi fick titta till honom på natten. Som tur var blev han ok igen fram på morgonkvisten. Puh! Han får gå ute ensam i liten hage, vilket är skönt för honom. Han går intill våra hästar o är lugn med det. Om han inte blir bättre med denna behandling ska han göra magnetröntgen för att kolla ligamenten. Tydligen kan hovledsinflammation kräva några behandlingar för att bli bra. Håll tummarna!

Följde igår dressyr Grand Prix, Strömsholm, på Equipe Online. Spännande. Fina Dionysos 1038 kom 2a med Anna Svanberg på 69,085%. 
Annas hemsida:
http://annasvanbergdressyr.se/dionysos-1038/

Läste ett bra citat av Frank Jespers: Du ska rida så att dina hästar mår bra, då sover du bättre om nätterna. Dressyr handlar om samspel - inte dragkamp, om uttryck - inte anspänning.

Förresten, brukar ni titta på Simon´s Cat? Den är underbar!
http://www.youtube.com/watch?v=w0ffwDYo00Q

 

3 kommentarer:

 1. Så tråkigt med Cobben, hoppas det löser sig snart! Flugtäcket du har på bilden, vad är det för märke? Skulle vilja ha ett sånt eftersom den typen av tyg inte ligger som klistrat på hästen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det får vi verkligen hoppas.
   Flugtäcket på bilden är Event en gammal modell. Vi har sådana till båda hästarna o även hals till. De är som du säger HELT SUVERÄNA! De ligger inte tungt mot hästen, så de blir inte så varma. Dessutom är de lite stela i tyget så att de är väldigt tåliga. Har haft dem i flera år o köpte ett par begagnade på Tradera som har bogveck att ha i reserv. SYND att de inte gör dem längre!

   Radera
  2. ja det var ju typiskt att dom inte tillverkas längre, får hålla utkik på begagnatmarknaden då:)

   Radera