lördag 22 september 2012

Efter tävlingen


Lite funderingar efter tävlingen.
Så här några dagar senare känner jag mig jättenöjd med Disco. Han bara levererar! Att han skulle gå på toa i skänkelvikningen kan han ju inte hjälpa. Men, nu måste jag se till att begära att han ska trampa över ordentligt o korsa sina ben, framför allt bak så vi kan få en 7:a på dem. Jag vet att det hänger på mig. Det kan vi göra bättre!
Måste också rida in i halten mkt bättre från galopp upp på meddellinjen. Där kan vi också bättre. Travlängningarna är ganska ok, men känner att han kan behöva ytterligare styrka för att orka hela vägen utan att tappa takten.
Hans paradnummer är galoppserpentinerna, han gör dem med lätthet, bra balans o bärighet. Likaså ökade skritten, där tar han för sig, sänker halsen o marscherar på med bra rygg.
Galopplängningarna blir bättre o bättre. Nu är han inte så i framvikt längre.
Travvolterna gjorde han riktigt bra på tävlingen. De har annars krånglat lite det sista.

Jag hade en bra känsla i båda programmen o det är viktigast. Jättenöjd med hästen, men egentligen borde vi kunna prestera mer poäng. Där är jag inte nöjd. Han borde kunna komma upp i runt 70% nu efter flera tävlingar o mkt träningar. Dessutom var vi i ridhuset på hemmaplan. Faktiskt fick jag sämsta poängen för året i sista LA:3, vilket inte var så kul. Det berodde på mig. Hade inte Janne som peppade mig på framridningen. Men nu har jag hela vintern på mig att träna om vi får vara friska (och om det kommer att kunna gå att köra transporten i vinter pga snö/is).

Mindre trevligt minne från tävlingarna är riktigt hemska köttsår (ridsår) i baken av byxkanterna. Även på hälarna av stövlarna. Tror det blev för att jag var så svettig i ridhuset när solen låg på. Kanske red jag fram lite väl länge innan första dagens tävling.

Nu har rumpan fått vila o Disco har fått ta det ganska lugnt denna veckan för utom ett bra tömkörningspass med Mia. Han är helt oberörd o hade inga skavanker eller ömheter efter tävlingen, tack o lov.

Ser nu fram emot Bo Jenås träning + clinic!

Har tittat på film från framridningen + sista tävlingen.
Framridningen: Hemskt! Disco är för lång o inte uppe i formen. Jobbar inte genom kroppen. Blir bättre i slutet då jag rider öppna på volten i trav.
På banan: ganska bra. Jag är rätt nöjd med det jag ser för utom skänkelvikningen. Han korsar benen fram, men släpar bak. Övrigt är ok.

Tack underbara Sandra som var med mig båda dagarna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar