torsdag 7 juni 2012

Debut i LA:4


Igår var det dags för tävling i Ed. Janne hade vita cykelbyxor o hårnät för luggen som han sa, men ingen cykel tack o lov. Ni kan tänka så söt han var:)

De brukar anordna trevliga tävlingar i Ed. Framridning o tävling var utomhus på sandbana med bra underlag. Hade egentligen inte tänkt att anmäla dit i år, men Janne tyckte jag skulle testa LA:4. Så jag följde hans råd o anmälde till det o även LB:3. Kan hålla med om att det kan vara bra att testa en LA:4 nu i början av sommaren, så man vet vad man ska träna mer på. Dessvärre hade vi inte hunnit träna på vägarna mer än några ggr.

Red fram till LB:3 med Jannes hjälp. Disco blev ganska bra, men jag hade inte riktigt tag på honom kände jag. Skulle behövt något längre framridning. Inne på banan uppförde han sig bra, men han var lite "ingen hemma", så jag var inte helt nöjd. Men fick 70,3% så jag blev jätteglad! Med dessa poängen vann han! (9 start). Fick 8:or på övergångarna i galopp o på lösgjordheten. Hon skrev: Mkt trevligt, harmoniskt, mjuka fina hjälper. Vad glad jag blev!
Domare var Ulrika Ohlsson. Priset var en stor fin rosett, plakett o en hästsko i glas som prydnad.

Nu var det inte så lång tid innan det var dags för mig att rida nästa klass. Fick klämt i mig en macka o lite kaffe. Janne fick hjälpa mig att hitta rätt tempo i traven, behövde få upp tempot som vanligt. 
Tyckte ändå att Disco kändes fin o nu mer avspänd.
Jag var jättenöjd med honom inne på banan, nu kändes han mkt mera med på noterna. Men detta programmet är nytt för oss o svårt för Disco i vissa moment, så det blev lite missar, bla stannade jag i skritten en gång för jag visste inte åt vilket håll jag skulle först, så det räknades som en felridning förstås. Men det är sånt som händer i nya program. Håller med Janne om att det var bra att rida det. Det var inte riktigt de rörelserna som gick bra som jag hade trott o tvärt om. Fick en 4 på samlad förvänd som han brukar göra bra. Uppridningarna 6 resp 5. Samma där. Men 7 på båda skänkelvikningarna o det var ju oväntat bra. 
Hon skrev: Härlig harmoni mellan ryttare o häst. God balans o fin form. Såna kommentarer vill jag ha!!! 
Poängen blev 65,12 o vi blev inte placerade. (2 av 4 starter). Segraren hade faktiskt samma poäng, så allmänna intrycket skiljde oss åt. Men hon var en värdig vinnare. Jag är trots allt jättenöjd med debuten!
Nu får Disco som vanligt vila efter tävlingen då han bara latar sig o har det gott i hagen.
Tack mina härliga medhjälpare Sandra o Janne. Nedan kan ni se Janne hypnotisera Disco.2 kommentarer: