söndag 6 maj 2012

Tävling i Lysekil
Igår var det tävlingar i Lysekil. Måste säga att det är en av de bästa anläggningarna jag varit o tävlat på. Bra parkering, perfekt framridning ute/inne, bra underlag på tävlingsbanan, fin cafeteria, flera toaletter, hjälpsamma funktionärer osv.

Vi hade tur med vädret. Lite kallt förstås o en liten skur på fm, sedan blev det bättre o bättre.

Vi var anmälda till LB:2 och LA:3
Målet var >65% i LB och >62% i LA. Tänk att vi lyckades med båda!
Red fram till LB ganska länge för att få igång honom. Han kändes fin o lydig. När vi kom in på tävlingsbanan stod han emot något så han tappade lite energi, men han gjorde inga missar o jag kände mig mer än nöjd. Domare var Malou Wickberg. Fick kommentaren: "Väl planerad o avvägd uppvisning på häst i stabil form. Tänk på att visa lite noggrannare programlinjernas rätta följande. Prydligt" Detta belönades med 66% o vi blev 3:a av 22 startande! Jättekul.
Fick en fin röd termos i hederspris.

Red inte fram så länge inför LA för nu var han ju uppvärmd, men nu kändes han ännu bättre o svarade fint på gas o broms. Inne på banan var han SUPER. Jag njöt under ritten för han gjorde allt så gott han kunde, mer än så här orkar han inte ännu. Vilken härlig känsla att få uppleva det på tävling! Måste bevara denna fina ridkänslan, kan dröja länge till nästa gång... Man måste lära sig att ta vara på de fina ögonblicken. Var så nöjd så jag sade efter ritten att även om jag kommer sist är jag supernöjd. Men vi belönades med 65,8% o vann klassen! Vem kunde ana att det skulle gå så bra? Det var 12 starter o domare var Ann-Charlotte Olsson. Hon skrev:  "Fin häst med många förtjänster. Balanserad o god lösgjordhet. Rid med sätet för att få lite mer energi"
Jag fick en säck Hippolyt foder + några andra foderprover till hederpris, inte illa! Tack! Ska läsa om det i broschyrer jag fick med. De hade ett "magfoder" som verkade intressant.

Nu får Disco ta det lugnt ett par dar, han har varit så duktig lille pojken:)

Tusen tack alla ni som gratulerat på facebook o sms, värmer i hjärtat!  


11 kommentarer:

 1. Grattis! Kul att de gick så bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, jag kan knappt fatta det...

   Radera
 2. Grattis, vad roligt att det gick så bra! =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Ja, det var oväntat:)

   Radera
 3. Grattis. Det var bra jobbat!!!!
  Känns gött att det gick så bra efter alla tidiga morgnar när man fått sitta i ridhuset i Lysekil och dricka kaffe, äta kexchoklad och ha koll på Irenes ridande på programvägarna:))
  /Janne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hi hi, ja det har gått åt en del kaffe... Du borde få pris du med efter allt kämpande med oss:)

   Radera
 4. Jättestort grattis! Du är väl värd det!

  SvaraRadera
 5. Sandra o Anna: tackar, gäller att njuta....

  SvaraRadera
 6. Allt ditt träningsfokus ger utdelning. STORT grattis till jättefina resultat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, du är ju själv superduktig på att matcha din häst:)

   Radera