lördag 22 oktober 2011

Fina träningspass med Disco o Nicke




Började med Disco. Åkte till ridhuset idag efter att ha tagit det lugnt efter tävlingen o bara ridit ut + att han fått vila helt ett par dagar.
Red fram o han var hur fräsch som helst. Sviktig o fin. Började med övergångar i alla gångarter. Fint. Längningar i trav, bra! Skänkelvikning ok. Förvänd galopp, bra. Lite öppna-volt-sluta. Fint. Korta o länga galopp, helt ok. Långsidesskänkelvikning, fint! Med andra ord, han var super idag! Hade en fin ridkänsla hela tiden + ett sug framåt. Är verkligen JÄTTENÖJD.

Har funderat lite efter tävlingen o kommit fram till följande. Jag ville nog lite fööör mycket. Han fick nog gå lite väl tuffa pass innan tävlingen. Detta gjorde sannolikt att han var lite matt på själva tävlingsdagen o kanske gav ett segt intryck. Ja, ja. Man lär så länge man lever.... (Fattar bara inte att man inte lärt sig efter att ha haft 5 tävlingshästar)

När jag kom hem var det dags att hjälpa Sofie lite med Nicke. Sofie ska tävla till helgen på klubbtävling, så vi tränade på LC:1 programmet. Både Sofie o Nicke skötte sig utmärkt. Om det inte blir tillräckligt många som anmäler sig för att det ska bli en klass ska Sofie rida även Disco.


4 kommentarer:

  1. Fina bilder! Han var så duktig idag! :)
    / Sofie

    SvaraRadera
  2. Sofie: Nicke gör alltid så gott han kan!

    SvaraRadera
  3. Hoppas tävlingen går bra - tråkigt om de inte blir någon!!
    Tävlar Kicki något??

    SvaraRadera
  4. Veronica: Ja, det är viktigt för Sofie att det blir en tävling pga ett skolarbete med programridning, så vi får hoppas. Kicki har bara startat någon enstaka tävling i år.

    SvaraRadera