torsdag 21 april 2011

Glad Påsk!Glad Påsk till er alla!
Ska bli underbart med ett par dagars påskledigt. Jobbar på sön o mån, men det är ok.

Idag är det underbart väder o Disco har fått gå ett bra pass på min ridbana. Det märktes väldigt tydligt att han hade svårt med balansen när det lutar + lite ojämt. Nu är han van att gå i ridhus med helt plant o fint underlag. Men det blir att variera, lite här, lite där.
Började med övergångar på 4-kanten i alla gångarter. Försökte vara jättenoga att han skulle svara snabbt på gas-broms o det gjorde han ganska bra. Blev också några fina fattningar som kom bakifrån. Den förvända blev däremot inte så bra idag. Han ville häva sig i mina händer, i stället för att bära upp sig i balans.
Tränade sen lite skolor i trav längs spåret. Gick ganska ok, men i h varv vill han inte ställa sig i nacken riktigt ärligt.
Hade ändå en bra ridkänsla o det var härligt att rida med sjungande fåglar runt sig!!!

Lite rapport från Sandra.
Vi som står på sjögestad får använda vretas preparerade ridslinga. Har inte testat den nya förut, så idag var premiär. Helt fantastiskt! Inhängnad slinga med mjuk, fin sand. Skulle gissa på att den är 1,5-2 km lång. Träffade på några som brukar rida för malin så hängde på dem ett varv runt i skritt och trav. De gick sedan tillbaka så jag stannade kvar själv och galopperade en stund åt varje håll. Helt otroligt härligt! Skickar med en bild från Cobbens rygg. På vägen tillbaka mötte vi en enorm asfalteringslastbil som väsnades och skramlade, cobben brydde sig inte nämnvärt....
Igår hjälpte sofia mig att hoppa honom, gick kanon. Hoppade ett rättuppstående från 50 till 75 cm men en bom på marken före och en efter (som studs), ganska kort avstånd så att han skulle korta sig i språnget. Även en mur av sockerbitar i olika färger. Både han och jag börjar bli säkrare nu även om han inte är speciellt rädd om benen.

HA EN SKÖN HELG!

5 kommentarer:

 1. Vi hoppas också på att de snart är dags... seg väntan! en dag känns som tre!
  Glad påsk till er med!

  SvaraRadera
 2. Glad Påsk till dej med!!Vilken skön ridslinga Sandra har tillgång till...blir lite avundsjuk!;)

  SvaraRadera
 3. Veronica: Lycka till!

  Magic: Håller med dig, är jätteavis med en så fin slinga!

  SvaraRadera
 4. glad påsk!!
  men åh, åååh, ååååh, vilken härlig ridväg. vill ha, vill ha...
  o underbart väder nu verkligen!
  en kul grej till är att grannstallet håller på att bygga ridhus! bara 10 min skrittväg från oss... färdigt till hösten som det hörs o villiga att sälja ridhuskort, tror vi

  SvaraRadera
 5. Mano: Underbart med ridhus hos grannarna! Perfekt med 10 min att skritta fram/av. Hoppas ni får rida där.

  SvaraRadera