tisdag 10 augusti 2010

Det var inte Borrelia


Cobben är trots Fenylbutazon o vila 1v inte bättre. Man ser fortfarande inget när inte Sandra sitter på, så vi haltkollar när hon sitter upp o rider. Man ser ojämnheten som tidigare i v varv. Tycker han tar kortare steg med v fram.
Sandra ringde vet om provsvaren. Det var INTE Borrelia. Ehrlichia hade de inte beställt! Suck. Sandra bad ju speciellt om det... De andra proverna (muskelenzymer) var också bra. Veterinären tycker vi ska åka till klinik. Det låter ju enkelt. Med en häst som inte hoppar över bommen i transporten... Jag blir kallsvettig bara jag tänker på att köra drygt 10 mil till närmsta klinik...
Men vi har en sak kvar att testa. Hoven. Skulle kunna vara något i hoven. Vi ska be hovis komma ut o ta av skon o kolla noga så att det inte är där det spökar. Detta är bara SÅ tråkigt. Verkar vara Sandras lott att hästarna blir sjuka.


Jobbade Disco i tömmar en dag. Han jobbade på fint. Märktes tydligt att han vill skjuta ut bogen i v varv, så jag fick ha honom nästan rak. Gick ganska bra att samla honom i galoppen i båda varven. Tömkörning är underskattat!

Igår åkte jag ut o red i stora ridhuset. Så skönt att åka till Lysekil för det är inte så långt så det blir aldrig bråk i transporten. Jag fick hela ridhuset för mig själv. Han ville INTE länga. Fick jobba ett tag innan han kom igång i både trav o galopp. Sidvärts gick ganska hyfsat. Testade att rida LA:3. Ganska trevligt program. Tänk att ha ett ridhus att rida i, vilken dröm!

6 kommentarer:

 1. Tråkigt att dom inte tog erlichia-provet för det kan ju faktiskt va det som är....Hästarna brukar visa små diffusa symptom som hälta ena dagen-ohalt nästa,snubbliga,slöa,svullna ben,feber etc.,etc. och det kan skifta från ena dagen till den andra med alla symptom!Förmodar att ni har kollat sadeln så att den passar helt korrekt?!Förstår att ni inte vill åka långt med han,så jag håller tummarna på att det går att "bota" hemma,vad det än är!

  SvaraRadera
 2. Magic: Ja, vi har haft en häst med E. INTE kul. Hon blev aldrig helt återställd.
  Ja, sadeln är ok.
  Hoppas att det sitter i hoven o går att bota.

  SvaraRadera
 3. Tråkigt för Sandra, någon gång måste de ju sluta. har ju vart något hela tiden =(
  Håller tummarna för att de snart är bra med Cobben igen.

  SvaraRadera
 4. Veronica: Tack, ja det måste sluta nån gång tycker man. Hoppas verkligen att han snart blir bra!

  SvaraRadera
 5. Har någon kollat genom hästen? Tex en equiterapeut? Kan ni låna en hästbil någonstans måntro? Där finns det ju ingen bom framför och lär kännas tryggare för er att åka med honom med.

  SvaraRadera
 6. VK: Här finns tyvärr ingen att låna eller hyra vad jag vet. Tyvärr! Hade känts mycket bättre med lastbil.

  SvaraRadera