torsdag 12 augusti 2010

Neeej!!!! Disco halt!


Red på åkern men märkte inget där. När jag gick in på ridbanan o började trava kände jag att något inte stämde. Hoppade av o visiterade vf. Kunde inget känna, inget i hoven heller. Släppte ut honom i hagen. Ej halt som gick att se.
I går morse sprang jag med honom o då var han halt på riktigt i trav, men ej i skritt. Märkte dock att han inte ville vända till v. Lite värme o puls i hoven! Ringde hovis o bönade o bad att han skulle komma så fort som möjligt o ta av skon o kolla efter ev hovböld. + titta på Cobbens vf hov. Den underbara hovslagaren kom o tog av D skon. Skar lite o vips rann det ut var!!! Underbart! Fint att få ut det innan det blir allt för plågsamt för den stackars hästen.
Han gjorde rent o spolade, skar upp o lade bandage. Disco får stå inne, bara gå ut o gå på torrt korta stunder. Han kommer tillbaka på fre o slår på skon igen om allt är bra.

Hovis kollade Cobben också. Han trodde att det hela kunde bero på Cobbens djupa fåror i strålen. Han är ju öm i dem o Sandra pratade med vet om det, men hon trodde inte det kunde vara det som spökade. MEN, hovis tror absolut att det kan vara det som är boven i dramat. Så nu ska Sandra rengöra med jodsprit på gasbinda varje dag. Han tycker att det bör bli bättre redan inom 1v. Om det är så blir vi överlyckliga! Bara att hoppas!


7 kommentarer:

  1. Vilken tur att hovslagarn kunde komma så fort och "gröpa" ur!!Håller tummarna för Sandra och Cobben på att det hjälper så att dom kan börja komma igång igen!

    SvaraRadera
  2. Magic: Verkligen tur att han kunde komma, vill inte tänka på hur Disco sett ut annars! Tänk om det var ont i strålen som cobben kände, hoppas på det.

    SvaraRadera
  3. Hoppas snart hästarna är friska och hela! Grattis till Janne ;)

    SvaraRadera
  4. Veronica: håller med dig, vi hoppas!

    SvaraRadera
  5. Åhpuh, skönt att ni hittade det så fort. Håller tummarna för båda hästarna.

    SvaraRadera
  6. Hovböld kan verkligen vara "välkommet" ibland. Ja helst slipper man ju hälta öht förstås men om det nu ändå är något så är ju en liten hovböld något av det bättre. Vilken tur att ni fick snabb hjälp oxå!! Håller tummarna för C oxå.

    SvaraRadera
  7. Anna: Ja, hovböld går för det mesta över ganska fort, om man bara får öppnat upp. Cobbens strålar är dock inte så bra tyvärr.

    SvaraRadera