tisdag 3 augusti 2010

Juli + veterinär till Cobben.

En sommarmånad + semester som bara försvann. Varför går det så fort denna årstiden?
Vi har haft riktigt besvärligt med blinningar o bromsar. Hästarna har fått stå inne i stallet stora delar av dagen. Nu när det är svalare är det inte alls lika mycket bitande flygfän. Red ofta på morgonen för att slippa det värsta.

Juli började riktigt bra för min del med både semester o besök på Falsterbo Horse Show. Kom igång riktigt bra med träningen o vi startade första utomhustävlingen för året på Tjörn. Vi var båda väldigt ringrostiga!

Köpte ny sadel vilket var på tiden. Fattar inte hur jag kunnat rida i den gamla så länge.

Janne hjälpte mig med träning i ridhus med 20x60 bana vilket var väldigt bra. Disco svarade fint på träningen o kändes bättre o bättre. Åkte till Ed o tävlade på lång bana. Väldigt nöjd med känslan, även om det blev en del bus. Kul att tävla på ny tävlingsplats o härligt med lång bana. (Ösregnet kunde dock kvitta...)

Som vanligt fick vi tvättat stallet o påbörjat målningen. Mycket jobb med att måla!

Jättenöjd med att kommit igång så bra med träningen. Äntligen.

Det som varit JÄTTETRÅKIGT är att Cobben varit oren i gången till o från.
Veterinären var här idag o gick igenom honom utan att hitta något. Han visade inte på böjprov o hon klämde o kände igenom hela hästen utan att hitta något. Hon såg inte någon orenhet heller förresten, men det märks ju med ryttare på. I alla fall så fick han Fenylbutazon o han skall hållas i mindre hage en vecka. Hon tog även en del blodprover, bla Borrelia o Ehrlichia. "Bara" att hålla tummarna o vänta...

4 kommentarer:

 1. Både bra och dåligt att vetrinären inget hittade....kanske e så att han har erlichia..?!Hoppas på att ni får svar och att det e lätt att åtgärda!

  SvaraRadera
 2. Magic: Ja, vi får hoppas att det är någon liten sträckning eller något som går över med Fenylb. + vila. Känns iaf bra att böjproven var ok. Hon kände heller inget i rygg, manke, bakdel osv.

  SvaraRadera
 3. Hej!

  Vill tipsa dig om en sida som kan komma till hjälp:

  www.veterinaren.nu

  Mvh,

  Carl

  SvaraRadera
 4. Hej Carl!
  Tack för tipset. Bra sida!
  Hälsningar Irene

  SvaraRadera