torsdag 27 maj 2010

Mätt!


Hästarna har nu fått gå i hage med massor av gräs på dagarna. Disco lyfter inte på huvudet, bara äter o äter. Den smärta nedbantade fina kroppen han hade är ett minne blott.... Nu börjar han bli som en tunna runt magen... Men än är det väl en del luft, hoppas jag. Till kvällsmat serveras bara halm o lite hö. Dröjer ett litet tag med att släppa dem helt på bete.
Får försöka hålla igång honom med ridningen. Kanske ska han vara med på en liten klubbtävling i hoppning i juni. Vi får se.

9 kommentarer:

 1. Ja den trimmade kroppen på dom försvinner i ett huj,och det värsta är tycker jag att det tar ju nästan hela vintern att få dom smala och trinda igen:))

  SvaraRadera
 2. Just det! Fina lagom tills det är dax att släppa ut dem på bete...

  SvaraRadera
 3. våra går ute nu heltid nästan och det är samma här; rondören fixas lätt... en helt annan sak att få dem smala sen... men hur de njuter av att vara "lite vilda"...

  SvaraRadera
 4. Va härligt de ser ut i gröngräset :)

  SvaraRadera
 5. Mano o MM: Det är så härligt att stå o se på dem när de betar. Man mår bra av att de mår bra. Tänk de stackars hästar som inte ens får gå i hage på sommaren.

  SvaraRadera
 6. Skönt för dom att få gå ut i gröngräset.. vet inget bättre än att släppa dom första gången och se hur de springer omkring för att sen bara dyka ner i maten och inte lyfta huvudet på ett par månader. :) Synd det är ett minne blott för min unge herre..

  SvaraRadera
 7. VK: Synd för både dig o honom. Men jag har också haft en häst med fångreaktion o man vill INTE att de ska få i sig grönt o bli sjuka.

  SvaraRadera
 8. Jag har hela hagen full med tunnor helt plötsligt =)

  SvaraRadera
 9. Stina: Lyxtillvaro för dem! Härligt!

  SvaraRadera