onsdag 19 maj 2010

Gubbar i hagen + träning på HogaTittade ut genom fönstret o fick se 2 gubbar med gula reflexvästar (i värmen) som var nere i hästhagen!!! Trodde jag såg i syne. Men de var nere o fyllde i en hällristning som finns på en berghäll i hagen. Tur att hästarna gick i en annan hage annars hade de nog fått hjälp av Disco ...

Åkte till Hoga o tränade idag. Disco stod som vanligt snällt på vägen DIT.
Tyvärr hakade han väldigt i bakknäna idag i stallet. Konstigt, brukar vara bättre när det är varmt.
Janne tittade när jag red fram o Disco var rund o fin från början. Fin ridkänsla.
Sedan hoppade Janne upp en stund o jobbade med galoppen. Den såg väldigt bra ut, både längningar o lite upptag. Lös o fin i hela kroppen. Både Disco o Janne var genomsvetta...

För att testa tänkte jag nu skritta av ORDENTLIGT. Gick ut på promenad i 40 min innan jag lastade på. Kortade in bakbommen lite. Körde med spänd förväntan o hjärtat i halsgropen. Måste säga att det var bättre!!! Han stod inte still men han sparkade inte som han gjorde förra gången, så jag är jättenöjd!

En sak som jag lade märke till var på hemvägen när det kom en MC som "brummade" o en stor lastbil som väsnades. Då blev han väldigt upprörd o rädd. Kanske proppar i öronen vore bra ändå?
Ja, ja, det känns i alla fall som om det var ett steg i rätt riktning. Får väl vandra med honom i fortsättningen också!

9 kommentarer:

 1. Va skönt om det nu hjälper med en rejäl avskrittning och som du säger kanske öronproppar vore ngt?!Själv fick vi 1 ambulans och 2 brandbilar med blåljus OCH ljud bakom oss ikväll....dessutom överluckan nedfälld!Dom stängde ju av när dom såg(antar jag)att det stog en häst i transporten.Som tur va så stog han helt stilla ändå,men jag tycker nog att dom kunde stängt av ljudet lite tidigare.Kul med hällristningar i hagen;))

  SvaraRadera
 2. Magic: Tur att det inte var vi som fick sirener o blåljus i baken. Då hade väl stackars Disco fått anfall.. Skönt att din häst tog det hela med ro!

  SvaraRadera
 3. Så skönt att det gick bättre på vägen hem! Håller tummarna för att skrittpromenaden gjorde susen då. Kanske har Disco "restless legs"? Inte för att jag vet om det drabbar hästar eller ens kallas så men min sambo får myror i benen när han är trött och kan bara inte sitta still :-). Kanske är det samma för Disco när han kört ett pass?!

  SvaraRadera
 4. Anna: Ja, vem vet? Kanske behöver han skritta längre för att det ska kännas bra. (Jag får ett dubbelt träningspass om jag ska leda honom 40 min varje gång) Sen stod han ju inte still, men han sparkade inte så i alla fall.

  SvaraRadera
 5. Det låter ju lovande ! Hoppas du har kommit på nåt där som funkar för er !

  SvaraRadera
 6. Hoppas du är närmare en lösning nu =)

  SvaraRadera
 7. Stina o Veronica: Tack! Det blev i alla fall bättre. Får fortsätta att testa!

  SvaraRadera
 8. hällristningar är så häftiga!

  SvaraRadera
 9. mano: Lite underligt att tänka hur de satt här o knackade i stenen. Skulle vilja se hur det såg ut.

  SvaraRadera