fredag 31 december 2010

Ridit in i väggen
De sista gångerna jag tränat har det inte riktigt funkat. Har känts som om det går bakåt i stället för framåt. Det vi vill är ju att Disco ska börja bära lite mer vikt på sina bakben utan att springa fortare eller lägga sig i handen. Som vanligt beror det förstås på ryttaren = mig. Jag låter nog honom halvfuska. När jag ska ta tillbaka, speciellt i galoppen, tappar han bakbensengagemanget helt. När jag rider på framåt o sedan vill komma tillbaka får jag honom i händerna o jag orkar inte sitta emot. Trots mycket jobb med cavaletti, tömkörning, longering i snö + dressyrträningar i ridhus går det inte alls framåt för tillfället. Förmodligen en ny tröskel som skall övervinnas.... Som bekant kan man inte bromsa sig ur en uppförsbacke, så det är "bara" att kämpa vidare....

Janne red Disco i förrgår. Kan inte säga att det gick bra hur positiv jag än försöker vara. Såg ut som om fram o bakdel inte hängde ihop i h varv. Bättre i v. Korta sig ville han INTE. Janne lät honom inte komma undan utan krävde jobb, då började Disco bocka till försvar. (Kan säga att Janne red utan spö o var inte dum mot honom på något sätt). Vad är detta? Varför tar det helt stopp nu?

Vi bestämde att Janne skulle rida ett par gånger till för att se om det blev bättre. Idag var det dags igen. Såg redan när han red fram att det var en bättre rygg från början. Mycket bättre tack o lov. Han gick inte så högt med nacken utan sökte gott stöd i tygeln. Traven var bättre. Högergaloppen såg matt ut o nästan 4-taktig. Bättre i v. Blev en del bakutsparkar även idag, men över lag såg det mycket bättre ut. Skönt.
I morgon ska jag tömköra, sen får Janne rida igen på söndag. Förhoppningsvis är det då ännu bättre.

Sen återstår att se hur jag ska kunna rida honom själv sedan utan att förstöra det som Janne fått till. Jag vet att jag är för "snäll" o mesig när jag rider. Borde bli lite mer ettrig. Detta blir den stora utmaningen för Janne, att få ordning på MIG. Lycka till...

Nu närmar sig Discos vila, kanske alla bitar faller på plats då?

Grrrrrr. Vattnet i nya stallet är fruset. Får köra vatten i bilen. Så himla tröttsamt! Rädd att Disco ska få kolik. Här hemma funkar det tack vare min kupévärmare som står på hela dagarna när hästarna är ute.

Återkommer med mål o visioner för 2011 samt en summering av 2010.

Kram på er!

2 kommentarer:

  1. Usch, tråkigt när man åker på bakslag i ridningen sådär. Gissningsvis behöver han en paus. Sammanhängande vila gör gott för både kropp och knopp och om det skulle vara något obehag han känner av så hinner hästarna läka även det. Åtminstone småkrämpor. Lycka till och ha en riktig skön nyårsafton och ett gott nytt år till hela familjen.

    SvaraRadera
  2. VK: Gott Nytt År till er med! Vi får hoppas att han känns bättre efter vilan (både för honom o mig. Tack för lite peppning!

    SvaraRadera