fredag 24 september 2010

Pernillaträning + hästfilm

Varit i Lysekil o tränat för Pernilla. Ett bra pass med massor som var nyttigt för oss. Synd att ingen filmade, jag har nog redan glömt en del av allt hon sade.
Eftersom jag skall tävla LA:2 om ett tag, så fick det bli lite fokus på rörelser från programmet. LA:2 går på kort bana, så det är svårt att få plats med alla grejer...

Började på volten i h varv. Där måste jag få honom kvickare o mer eftergiven. Fick göra en del övergångar skritt-trav o galopp-trav för att han skulle börja använda bakbenen. Galopp. Måste tänka att han jobbar på utan att älga iväg, så jag fick korta av tempot lite men ha kvar kvickheten. I övergångarna till trav får han inte dippa ner.
V varv. Där tyckte hon att han blivit mkt rakare, galoppen var tom bättre än i h varv. Fina övergångar där!
Efter vila tittade hon på bakdelsvändningar. Jag måste tänka på att han marscherar o tänka lite öppna innan jag vänder. Men de gick bra.
Skänkelvikning med tempoväxling längs långsidorna. Gick bra så vi började med diagonalen. Där gick det bra för v skänkel men katastof för h. Fick tips att först vända in, rakrikta, sidvärts. Då blev det bättre.
Galoppjobb. Galopp, vände halvt genom (vända lite innan), fortsatte i förvänd (upp med manken, jobba halvhalter) bryt av till skritt 6 steg, sen ny galopp. Måste tänka på avbrottet o förbereda redan i hörnet. Detta orkar han inte ännu, så avbrotten från förvänd blir hemska. Ny fattning gör han bra o rakt. Denna linjen är tillsammans med uppridningen i galopp det svåraste i programmet för oss.
Testade också trav in från mitten av långsidan, halt vid x, stå stilla 6 sek, sen h galopp. Måste få honom att stoppa lite snabbare från trav till halt. Får ta lite kortare steg innan. Stillheten gör han bra o ok fattning.
När detta var klart kändes det som om han dansade fram, kanonfin!

Måste säga att LA:2 känns MYCKET svårare än LA:1....

Fin film om varför vi älskar våra hästar:
http://www.youtube.com/watch?v=MR6Qk7AdVgE

Anonyma citat:
Livet är som att cykla. För att hålla balansen måste du vara i rörelse.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar