onsdag 22 september 2010

Cobben framme!


Cobben åkte i morse vid 7. Det stod redan en häst i (som dock var ganska orolig när Cobben skulle in). Som tur var tog Cobben det med ro o traskade upp i lastbilen utan några som helst problem. Pust! Men han började banka med framhovarna ganska ordentligt när han kommit på plats, Sandra var så nervös att hon skakade. Inte kul alls. Ett år sedan allt otäckt hände. Hon hörde när de körde iväg hur det fortsatte banka... Fördelen nu var att han stod på tvären o hade inget att "hoppa över". Det var fint inuti med nytt spån. Cobben fick hö. Han skulle inte ha täcke, för de hade luftkonditionering för bästa luft. Kameraövervakning. Två män som turades om att köra. Verkade väldigt seriöst. Kalaset kostade 3200 kr. (ca 40 mil). Men det fick det vara värt!
Cobben kom fram helskinnad o hade lugnat sig efter ca 1 tim. Sandra körde sin bil upp o var där o tog emot honom. Då var han lugn. Så underbart att det gick bra!!!!!!!
Sandra var totalt slut (nog tröttare än hästen) efter all anspänning.

Cobben följde gärna med in i sin nya box o kollade upp om det fanns något gott att äta, vilket det förstås gjorde. Helt lugn o nöjd.
Sandra lät honom vila en stund o sedan gick hon ut o promenerade med honom i omgivningen. Han uppförde sig fint.
Tror han kommer att trivas. Kul för Sandra att äntligen få upp honom till sig, men vi kommer att sakna honom mycket här hemma. Får väl åka upp o hälsa på dem ibland. Blir nog ingen resa tillbaka för Cobben förrän nästa sommar. Så nu blir det bara Disco o Nicke kvar i stallet.

Hältan är bättre. Nu ser man bara att han haltar till då o då i v varv. Hoppas att det snart blir helt bra. Strålen har iaf torkat upp som vi ville. Men det får väl växa ut lite till innan det blir helt bra. De har en väldigt bra hovslagare där som får titta till det.

6 kommentarer:

 1. tur att allt gick bra!
  hur fint stall som helst ju... cobben verkar spana storögd o intresserat på omgivningarna... kommer säkert att trivas han men förstår att det blir lite tomt hemma, ja

  SvaraRadera
 2. Så skönt att han är framme och att resan gick bra. Fint stall!!

  SvaraRadera
 3. Så skönt att resan gick bra!....och vilket fantastiskt fint stall han står i!!!...avis

  SvaraRadera
 4. Mano, Anna, Inger: verkligen härligt att allt funkade utan strul. Hoppas att han kommer att trivas i stallet o med sin hagkompis. De går 2 eller 3 hästar ihop i hagarna o de är ute hela dagarna. Härlig vetehalm att ligga på o ensilage + havre att äta. övrigt får man köpa till själv. Sandra kommer att ge betfor + lite Krafft.

  SvaraRadera
 5. Kära nån, man blir nästan trött av att läsa, jag känner Sandras oro sååå väl! Men så skönt att det gick bra iaf! Cobben blir snart poppis bland de andra i nya stallet!! /Kicki

  SvaraRadera
 6. Verkligen urtjusigt stall!!!!Va skönt att resan gick bra denna gången,förstår att Sandra var nervös.

  SvaraRadera