måndag 7 juni 2010

Börjat med lite samling
Nu går hästarna ute med natten o magarna växer.... Men vi ställer in dem i stallet några timmar på dagen så de får chans att lägga sig o sova en stund. De är alltid så trötta i början när de går ute. Antagligen kopplar de inte av riktigt. När de kommer in slänger de sig ner o sover. Cobben är tröttast. Han reser sig inte även om man är i stallet o grejar....

Sandra tränade för Janne i lördags. Cobben var lite loj, men han var mycket mer loss från början denna gången. Janne var väldigt nöjd, men Sandra hade velat ha lite mer "go".

Disco var på Hoga idag. Transporteringen gick fint, bara några bankar i golvet när vi nästan var hemma. Skönt. Nu tror jag att jag ska testa att plocka bort huvan med öronvadden nästa gång.
Disco kändes fin på uppvärmningen. Fick sedan göra några skänkelvikningar i trav som gick bättre än förut. Han behöver tvära mer, men nu behåller han takten bättre. Blev ganska mkt jobb i galopp. Övergångarna galopp-skritt gick riktigt bra på volten. Mycket svårare på rakt spår. Han slarvade lite med fattningarna idag, fick vara väldigt noggrann att förbereda. Gjorde några uppridningar i galopp + halt. Gick sådär...Men det är iaf bättre. Samlade galoppen o Janne var på mig hela tiden så att den var trummig. GICK BRA!!!!! Härlig känsla!
Vi gjorde lite samma sak på volten i trav. Tänkte luftiga steg, aktiv, men lugnare tempo. Svårt! Lätt att jag jobbar för lite o bara åker, drar tillbaka halsen i stället... Så detta vill jag bara göra då Janne hjälper mig så jag inte gör fel. Men Disco tog jobbet fint o Janne tyckte han var riktigt duktig.

Vi diskuterade lite ang. tävlingar i sommar. Kom fram till att vi tränar vidare nu o väntar med tävlingar ett tag. Förhoppningsvis kan Cobben vara med o tävla lite i stället.
4 kommentarer:

 1. Vilka fina bilder! Roligt att er träning går framåt, bra kämpat!

  SvaraRadera
 2. Tack Inger. Känns bra att det har lossnat lite.

  SvaraRadera
 3. VILKEN vacker häst...vilken underbar häst. Nu har jag ju inte kommit så långt som du så det är bara att grattulera.
  Kramar från Skåne

  SvaraRadera
 4. Mimmi: tackar o bockar!

  SvaraRadera