tisdag 30 mars 2010

Programridning för Janne.


Åkte till Hoga o tränade på programridning idag.
Ska ju rida LA:1 till helgen bara som en träning pga att han inte varit igång alls länge. Han har ju gått LA:1 tidigare, men har lite kämpigt med små galoppvolter mm. Sandra ska testa LB:1 med Cobben, de har ju bara startat en LC tidigare. Blir en bra träning för dem. Får se om Disco lägger svansen på ryggen o fräser som han brukar... Det gjorde han idag när han hörde hästar hoppa utanför ridhuset. Då är han helt okontaktbar...

Mjukade upp honom med övergångar i båda varv. Jobbade sen lite i galopp, fick ta tillbaka en aning o fram igen. Han kändes mjuk o fin men blev väldigt trött.

Red programmet o fick massor av råd:
 • Börja RIDA direkt i skänkelvikningen
 • Aktivera traven innan ökning snett igenom
 • Lägg handen längs mankammen vid skrittökningen så han inte dyker
 • Igång direkt i galoppen efter fattning, jobba i volten
 • Sitt tillbaka o ta upp honom vid ingången till förvänd
 • Sitt emot vid avbrott från förvänd
Var som vanligt ett bra pass där Disco fick omväxlande jobba o pausa. Kul!
Tommy hade gjort ett fäste i transporten vid bakbommen så att det gick att sätta den lite längre fram (så att de inte får lika mkt plats). Vi har kommit på att båda hästarna har för gott om plats, o kan då röra sig lite väl mkt. Så idag testade vi o Disco fick åka med lite mindre plats. Vet inte om det bara var tillfälligt, men han stod MYCKET bättre, inget rummel på hela vägen, blev dock lite krafsande istället, men då gungar iaf inte hela transporten. Underbart! Tänk om det håller i sig! Då kan jag åka lite längre turer med honom igen. Hoppas!!!

7 kommentarer:

 1. Det ligger ju nåt i det du säger. Eftersom jag själv jobbar på att förlänga transporten så har jag bla läst att en nackdel med för mkt plats är att det kan vara större risk att hästen hoppar över bommen i och med att den får mer plats att backa bak först

  SvaraRadera
 2. Lycka till då i helgen!!Tror alldeles säkert att det kommer att gå bra!!Va bra om det funkar med transporten så att han står mer stilla vid körningen.

  SvaraRadera
 3. Cissi: Det är bara att hoppas på att det kommer att funka. En del hästar är det ju tvärt om med, de behöver större utrymme för att stå stll.

  MaMo: Tack. Bra träning, det är ju så nära så man får ta det för vad det är.

  SvaraRadera
 4. Håller tummarna för er i helgen!!

  SvaraRadera
 5. Klart ni vinner tävlingen både du och Sandra!!! (Man vill ju inte behöva skämmas...)// Syrran :))

  SvaraRadera
 6. Ha, ha, du är rolig du!!

  SvaraRadera