söndag 24 januari 2010

Bakslag




Jättebesviken. Hade ju skrittat igång Disco fre o lör nu när benet var helt ok igen. Han var pigg o glad o jag märkte absolut inget av att han skulle vara öm eller stel.
Idag skulle Sofie rida med mig ut i skogen med Cobben o det var underbart väder. Solen värmde o det var 5-. Kände som vanligt över Discos ben när jag borstade honom. Hjälp! Svampig o varm längs senan hf, dock inte i hoven. I morse var han kall o klar. Blir så himla besviken, måste det alltid va nåt??????????? Blir att vila igen. Suck.

Har nu fått tag i halm. Grannen hade storbal. Tyvärr är den inte bästa kvalité.
Hämtade transporten i torsdags, den blev som ny! Jättebra jobb de gjort. Kostade 16.000 (host,host) men som tur var betalar försäkringen en stor del. Tänk om Cobben visste vad han ställde till med...

Har nu ridit Cobben ett par gånger denna veckan. Vilken härlig häst! Känns som en väldigt bra "sittkänsla" på honom. Man blir så inkörd på sin egen häst, nackdel när man bara rider en. Cobben kändes lätt o fin, svarar fint på hjälper. Men jag märker ju att Disco är kvickare o har hunnit lite längre i sin utb. Sen måste Cobben lära sig att marschera på i skritten! Han går o drömmer! Idag red jag honom i sommarhagen o i skogen. Tror han hade lite träningsvärk från i fre då Janne red.
I morgon får han vila. Disco får vila hela veckan. HOPPAS det snart går över!!!

15 kommentarer:

  1. Usch vad tråkigt. Man får vara glad så länge det inte är nåt. Lurigt med senor och grejer med, blir så diffust. Har man en sårskada eller nåt, vet man i alla fall vad man har att göra med. Håller tummarna för att det blir bättre och att ni kommer igång snart igen! Skönt att få fixat transporten kan jag tänka.

    SvaraRadera
  2. Ajaj då.. :-( .. det är ständigt ett lotteri att komma till stallet. Eller snarare; det blir nästintill aldrig som man tänkt sig. Håller tummarna för att det inte är något allvarligt och att ni snart är i gång igen.

    SvaraRadera
  3. Visst! Tänk om man bara visste vad det var o hur det gick till. Skulle kunna vara ngt i hoven pga värmen som varit. Suck. Ser hemska scenarion framför ögonen...

    SvaraRadera
  4. Åh så trist. Hoppas han blir bättre med vila! Tänk om dem kunde tala med oss - så mycket enklare många saker skulle bli då :D

    SvaraRadera
  5. Ja, vad bra om de kunde berätta var det gör ont o vad de gjort. Man vet ju aldrig vad det slutar med.

    SvaraRadera
  6. Tråkigt när man tror hästen är bra o ser fram emot att få börja rida igen o så är det fortfarande inte bra. Du som va så ridsugen. Tur att du får låna Cobben.

    SvaraRadera
  7. Bara han blir bra så det inte blir nåt krångel med benet... Känns inte kul att det kom tillbaka bara av att jag skrittade.

    SvaraRadera
  8. Nej, så ledsamt. Ultraljud?

    Jättekul att läsa om dina gamla hästminnen. Väcker mina minnen till liv. Så kul att du har så många foton från den tiden.

    SvaraRadera
  9. Än är det problematiskt att komma upp för backen med transporten, kör inte om jag inte är helt tvungen. Får se hur det utvecklas.

    Jag älskade att fotografera, kul att titta på alla gamla pållar o hästkompisar...

    SvaraRadera
  10. Ajdå, kom svullnaden tillbaka.. Ska det aldrig vara nog?
    Skönt att Cobben fick komma med ut, saknar honom jättemycket. Ska bli skönt att komma hem senare i veckan.

    SvaraRadera
  11. Va trist att svullnaden börjar att spöka igen....hoppas att han snart blir bra!

    SvaraRadera
  12. va, tråkigt... alltid denna oro för hästarna... det är baksidan av det privilegium som vi ju annars har, vi som får umgås med häst varje dag...
    håller tummar o hoppas det inte är nåt allvarligt, jag med

    mano var ju halt i somras o vi var oroliga för allting men hovslagarn hittade senare rester av en hovböld som veterinären missat (o alla andra) o han var hundra, hovis, på att det var den som var orsaken...

    SvaraRadera
  13. SV: Ja, den får en att le litegrann iaf! :)

    Läste lite på din blogg. Fy så tråkigt m din häst!
    Hoppas det inte är nåt allvarligt. Ska tänka på er!

    SvaraRadera
  14. p-mamman: hej, vad kul. Bra att du tänker på oss. Man vill bara att det ska bli bra snart!!!

    SvaraRadera
  15. Hej Irene, hur går det med honom??

    SvaraRadera