söndag 1 november 2015

Tävlingar i Lysekil. Debut för Cobben i MsvB2
Fint ordnade tävlingar i Lysekil.
Cobben startade MsvC1 på lördagen. Han var fin på framridningen o första delen av programmet såg jättebra ut. Sedan hände något som vi inte riktigt kan härleda. I sista förvända bågen lade han helt av o ville inte alls gå fram. Bensinstopp... Sandra fick "bära" honom framåt resten av programmet. Jättetråkigt.
Antingen berodde det på att han hade mjölksyra i rumpan som gjorde ont eller så tappade han lusten.... Sandras stora utmaning är att få honom att gå fram för skänkeln. Det blev 58,4% trots allt.
 Söndag. Cobben skulle debutera i MsvB2. Vi undrade förstås om han skulle backa av så som han gjorde på lör. Det är ju skräcken att driva o absolut inget händer...
Sandra red fram i fräscht tempo o hade fokus på att han skulle svara framåt. Det såg bra ut, men jag vet att det finns mycket mer att hämta i den hästen tex i längningarna.
Inne på banan skötte han sig bra. Det blev en del missar pga att Sandra fick gå på honom, men jag tycker hon ska vara jättenöjd. Bytena var inte rena, men han bytte iaf. Detta var ju första gången i den klassen för både häst o ryttare. Poängen blev 59,9%.

Vi får glädja oss åt Kickis fina Charmen:)


 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar